See My Fit - novi Asosov alat koji vam pomaže pri kupnji odjeće

| Fashion |

Instagram/@elitherev

Internetski prodavač Asos predstavio je novi alat za kupovinu koji kupcima omogućuje pregled odjeće na 16 različitih tipova tijela.

Naime, Asosov novi alat proširene stvarnosti omogućuje vam da vidite kako bi vam stajao komad odjeće koji želite kupiti na vašoj figuri, sa šesnaest različitih vrsta i visina tijela koje možete odabrati samo jednim klikom.

Usluga See My Fit  trenutno je dostupna za 800 različitih stilova i dio je plana za pojednostavljenje internetske kupovine.

Kako biste koristili See My Fit , jednostavno kliknite ne gumb koji se nalazi sa strane pregleda proizvoda kako biste vidjeli model koji bolje predstavlja vaš osobni tip tijela.

Modeli se kreću u rasponu konfekcijskih brojeva od 32 do 46 te su prikazani na visinama od 150 do 180 centimetara.

Tim Carey, stariji menadžer sadržaja u Asos Studios, izjavio je da Asos uz pomoć alata See My Fit koristi najnoviju AR tehnologiju kako bi pomogao kupcima pri razgledavanju odjeće i donošenju odluke o kupnji.

No, to nije jedina promjena koju je Asos, u posljednjih par godina, uveo.

Naime, Asos je prvi put isprobao uslugu određivanja veličine 2018. godine kada je kompanija kupcima omogućila da vide isti komad odjeće na četiri različita modela.

U 2018. godini stranica je ukinula svoj program A-liste koji je najvjernijim kupcima davao bodove i rođendanske bonove, a prošle godine promijenili su politiku povrata dobara kako bi razotkrili i blokirali sve serijske povratnike, odnosno one koji često kod njih kupuju, ali još češće vraćaju robu.

Nadalje, razdoblje povrata produženo je s 28 dana na 45 kako bi kupci mogli isprobati odjeću i odlučiti žele li ih zadržati.

Svoj potez internetski gigant objasnio je u e-poruci poslanoj kupcima, u kojoj je pisalo: "Znamo da su laki povrati jedan od razloga zašto kupujete kod nas, tako da smo povećali vrijeme povratka stvari s 28 dana na 45 dana. Ako u roku od 28 dana vratite nešto, nadoknadit ćemo vam se kao uobičajeno ... a nakon toga (do 45 dana) od sada ćete dobiti Asos poklon bon za iznos koji ste potrošili.".

Odbijanje povrata primjenjivat će se samo za serijske povrate i prekršitelje pravila o nošenju odjeće, odnosno one koji kupuju predmete za slikanje dnevnog outfita te ih jednostavno vraćaju ili, još gore, nose ih i nakon toga vraćaju kao "nenošene".

A ako ste uhvaćeni, možete imati blokiran pristup ili račun.

Sve ove promjene pokušaj su Asos brenda da postane održiviji i pomogne u stvaranju zelenijeg sutra.