Schiaparelli je šokirao modni svijet na tjednu mode u Parizu evo i zašto

| Fashion |

Evo zašto je Schiaparellijeva revija šokirala modni svijet

Počeo je tjedan mode u Parizu i već je prvog dana ostavio modni svijet bez teksta. Za to je zaslužna velo kontroverzna revija brenda Schiaparelli.

Evo zašto je Schiaparellijeva revija šokirala modni svijet

Naime Schiaparelli je svojom haute couture ‘Inferno couture’ revijom na pariškom tjednu mode želio dati podršku aktivistima za prava životinja te poslati jasnu poruku kojom pokazuje protivljenje korištenja krzna u modnoj industriji no čini se kako mu to ipak nije pošlo za rukom.

Evo zašto je Schiaparellijeva revija šokirala modni svijet

Naime manekenke su na reviji nosile haljine koje su "krasile" glave životinja i to u prirodnoj i veličini. Prikazi životinjskih glava bili su vrlo realni. Tako smo na pisti mogli vidjeti tri životinje odnosno lava, leoparda i vuka. Zašto baš te tri životnije. Zato što je kreativni direktor Schiaparellija, za ovu kolekciju, pronašao inspiraciju u Danteovom književnom djelu Božanstvena komedija gdje su tri najveća grijeha predstavljena kroz tri životinje; lav predstavlja ponos, vuk pohlepu, a leopard žudnju. Iako je Schiaparellijeva kolekcija zaista pravo umjetničko djelo te iako ostali komadi predstavljeni na reviji zaista oduzimaju dah ipak su ostali u sjeni replika životinjskih glava koje su manekenke prošetale modnom pistom. Ovdje možete pronaći sve lookove koji su prodefirilari Schiaparellijevom modnom pistom.