Savjeti za održavanje modnih komada od antilopa

| Fashion |

Instagram/@jodielapetitefrenchie

Antilop je jedan od najpopularnijih materijala za izradu modnih dodataka i odjevnih komada na svijetu.

No, koliko god komadi od antilopa bili privlačni, imaju jednu veliku manu- brzo se prljaju.  Koliko puta vam se desilo da ste slučajno nosili svoje antilop čizme po kišnom danu i upali u lokvu vode?

Unatoč održavanju koje dolazi s posjedovanjem antilop materijala, oni nikada neće izaći iz mode.

Kako bi saznali kako da vaši antilop komadi ponovno postanu kao novi, u nastavku pročitajte najbolje savjete za održavanje antilop modnih komada, kako bi oni trajali iz sezone u sezonu.

Zaštitite ih od početka

hidroizolaciju svih predmeta od antilop prije nošenja od iznimne je važnosti. Ona sprječava da se mrlje, ako se nešto prolije, ulegnu i olakšava čišćenje. Preporučuje se prskanje predmeta 1-2 puta godišnje sprejevima koji ne miješaju boju i teksturu antilopa.

 Uložite u četku za suede

Kupite četkicu za antilop za uklanjanje prašine i prljavštine. Ako postoje mrlje i površinska prljavština, gumica na jednoj strani četke za antilop može se koristiti za njihovo uklanjanje. A ako je došlo do većih mrlja, onda biste svoje antilop komade trebali odnijeti na profesionalno čišćenje.

 Pravilno pohranite antilop

Kada ne nosite svoje antilop predmete, držite ih pokrivene u kutiji ili u torbi za cipele kako biste spriječili nakupljanje prašine. Ako su vam predmeti od antilopa jako zaprljani, savjetuje se da ih odnesete profesionalcu na čišćenje. Profesionalac definitivno može ukloniti mrlje od prljavštine, blata i soli, ali tinta je prilično trajna pa biste trebali obratiti pozornost da držite olovke s tintom zatvorene i daleko od antilopa i kože.

Nosite antilop u pravo vrijeme

Uvijek razmislite dvaput kad nosite tamni traper sa svijetlim cipelama od antilopa ili torbicom. Traper ostavlja mrlju oko oboda. I dok vam hidroizolacija pomaže kada je u pitanju zaštita predmeta od sunca, dobro razmislite prije no što ih nosite po lošem vremenu. Sol i druge kemikalije jedu u antilop pa ga je važno nositi kada ste sigurni da neće pasti kiša ili snijeg.