Samsonite predstavlja svoju prvu eco liniju za putovanje

| Fashion |

Samsonite eco

 Svjetski poznat proizvođač putnih torbi Samsonite ide korak dalje u smjeru održivog razvoja novim asortimanom torbi i kovčega izrađenih iz recikliranih materijala jer sposobnost prenamjene plastičnog otpada i njegovo implementiranje u novi proizvod je važan način očuvanja našeg planeta.

Samsonite, poznat po visokoj kvaliteti i trajnosti proizvoda, kontinuirano traži načine kako bi bio u skladu s održivim načinom svih vrsta putovanja. Nove ECO kolekcije će nadahnuti svjetske putnike da putuju sa stilom.

Samsonite ECO kolekcije koriste dva nova materijala: Recyclex™ i reciklirani polypropylene. Reciklirani materijal sjedinjen s vrhunskim dizajnom najnovija je inovacijama među brojnima po kojima je Samsonite poznat u svijetu.

S’CURE ECO je nova kolekcija izrađena iz minimalno 85% recikliranog polypropylena unutar SAMSONITE proizvodnog procesa. Drugim riječima, industrijski otpad koji bi završio negdje na livadi upotrijebljen je u proizvodnji ove linije. Odabrani materijali korišteni za izradu ove linije su pažljivo birani radi zaštite okoliša. Ručka s vanjske strane, logo i ID oznaka imaju ukomponiran recikliran drveni otpad.

Samsonite eco
Samsonite eco, Maras

Unutrašnjost kofera je obložena Samsonite Recyclex™ tekstilnim vlaknom. To inovativno vlakno izrađeno iz 100% reciklirane PET plastične ambalaže je izrazito izdržljivo, fleksibilno i nadasve prihvatljivo okolišu. Radi funkcionalnog pakiranja, tu su još trake za pridržavanje odjeće, zatvarači i veliki džep.

Moderan dizajn i mnoštvo zaštitnih značajki naglašavaju volumen i lakoću Spark SNG Eco kolekcije. Kolekcija nudi veliki izbor modela - od toaletne torbice do XL Spinner 82 cm Expandable kovčega koji su u cijelosti izrađeni o Recyclex™ vlakna. Inovativno vlakno je dobiveno od 100% reciklirane PET plastične ambalaže.

Kao dodatni doprinos, Samsonite ovdje koristi i pluto umjesto polyurethanskih vlakana za izradu loga, ID oznake i zaštite leđa kovčega.
Spark SNG ECO kolekcija je dostupna u 14 modela, od toaletne torbice do velikih putnih kovčega .

Samsonite Move 2.0 ECO je nova proljetna kolekcija inspirirana već dobro poznatom i praktičnom Move 2.0 linijom ženskih torbica i ruksaka. Organizirana i funkcionalna, ovo je savršena torba za svaki dan i svako putovanje ekološki osviještene putnice. I ovdje, tekstilno vlakno Recyclex™ izrađeno je iz 100% reciklirane PET ambalaže. Dodajmo da su torbe jako lagane, s mnoštvom džepova, te kad su složene, zauzimaju minimalni prostor..

Nova Ziproll kolekcija je Samsonite-ova najnovija casual putna kolekcija koja uspješno spaja stil i praktičnost. Roll-top dizajn je trenutno vrlo popularan no i vrlo praktičan jer nudi brzi pristup i povećanje volumena u zadnji čas. Vanjski materijal ima prirodni izgled i izrađen je iz Recyclex™vlakna, a koji je od 100% od reciklirane PET ambalaže.

Hexa-Packs je najnovija linija ruksaka, također izrađena iz Recyclex™ vlakna odnosno iz 100% reciklirane PET plastične ambalaže. Linija se sastoji od 4 vrlo praktična, no stilski različita ruksaka za svaku namjenu: posao, sport, kratka putovanja i svakodnevna cirkuliranja.

Svi modeli su funkcionalno organizirani s puno džepova, uključujući i odjeljak za laptop i tablet. Dnevni, sportski i putni ruksak odlikuju se praktičnim otvaranjem s gornje strane te kompresijskim trakama za optimalno podešavanje veličine.

Sportski ruksak ima dodatni džep na dnu za odlaganje mokre odjeće ili tenisica. Poslovni pak ruksak nudi najviše pretinaca od kojih se glavni široko otvara u obliku slova U nudeći puno prostora za sve poslovne potrepštine.