Ručno rađene tenisice iz Perua od sada i u Hrvatskoj!

| Fashion |

Moj današnji izbor su BAMBAS tenisice, nastale kao izraz slobode, koncept suradnje među putnicima i lokalnim zajednicama da rade zajedno i pomažu jedni drugima. Svaka linija proizvoda je povezana s dobrotvornom svrhom koja izravno pogoduje zajednicama s kojima surađuju mladi entuzijastični Hrvati čiji san je lutati po svijetu i pronalaziti najljepše lokalne tekstilne uzorke dizajna i rad s lokalnim umjetnicima i obrtnicima da bi nova odjeća postala naša realnost.

Njihov san počeo je s otkrićem najnevjerojatnijih tekstila koje su našli u planinama Perua, točnije u gradu Cuzco koji spada u zonu jednog od svjetskog čuda i nevjerojatnom energijom nabijenog Machu Picchu-a, na skoro 3000 metara nadmorske visine. BAMBAS je društveno osvješten brand koji je od samog samog početka odlučio ne iskorištavati prirodne resurse ovog planeta već savjesno ih oplemenjivati pa tako i vode politiku trasparencije radne snage, fair traid-a i autentičnosti samog proizvoda. Svi proizvodi BAMABAS su proizvedeni u Peruu, ručni su rad Peruanaca, s orginalnim i autentičnim Peruanskim vezom.

Skupina mladih kreativaca iz Hrvatske vjeruje u u autentičnost, orginalnost i kvalitetu, a upravo to je razlog zašto su odlučili raditi s lokalnim umjetnicima i obrtnicima, i donirati od svake prodaje jedan postotak lokalnoj zajednici u svrhu zaštite Amazonske prašume. Narudžbe su trenutno moguće na bambasperu@gmail.com, a cijene fantastičnih tenisica kreću se od 300 do 340 kn. Sjajan projekt koji ćemo svakako pratiti!