Rodna kuća Harry Pottera na prodaji

| Fashion |

Harry Potter rodna ku�a

Nakon što je završila najpoznatija filmska ekranizacija knjiga o malom čarobnjaku koja je osvojila svijet, ostaje nam samo sjećati se svih avantura Harryja i njegovih prijatelja. Poznato je da je sve vezano uz ovaj serijal filmova itekako profitabilno, a to su otkrili i vlasnici kuće u kojoj se rodio „dječak koji je preživio“.

Kuću u kojoj je Harry živio do smrti svojih roditelja imamo prilike vidjeti u nekoliko scena kroz nekoliko nastavaka. Kuća prema kojoj je osim Harryjeve kuće napravljena filmska verzija cijela verzija sela Godric Hollow nosi naziv „De Vere House“, a nalazi se u Water Streetu u Lavenhamu u Suffolku, a preko puta nje je kao i u filmu groblje,. Izgrađena je u 14. stoljeću, a njeni sadašnji vlasnici supružnici Jane i Tony Ranzetta žive u njoj 23 godine kroz koje su je konstantno obnavljali.

Scena iz Harry Pottera
Scena iz Harry Pottera

Bitka Voldemorta i Harryjevih roditelja odvijala se upravo u ovoj kući, a njoj je i Harry zaradio svoj slavni ožiljak. Osim što Harryja, u njoj se rodio i ravnatelj Hogwartsa, Albus Dumbledore, a sada se prodaje za skoro milijun funti (9 milijuna kuna). Prag kuće u Suffolku tijekom posljednjih nekoliko godina zbog velike je popularnosti filmskog serijala postao drugi najfotografiraniji prag u Ujedinjenom Kraljevstvu, smjestivši se odmah nakon Downing Streeta 10, doma britanskog premijera.

Scena iz Harry Pottera
Scena iz Harry Pottera

Inače, kuća je odličnom stanju i ima tri spavaće sobe, dnevni boravak, blagovaonicu, kuhinju, hodnik, dvije kupaonice, sobu za pranje rublja i tavan.