Razigrana ljetna kolekcija brenda IO Ivana Omazić

| Fashion |

IO Ivana Omazić
IO Ivana Omazić

 Lansirana je nova kolekcija brenda IO Ivana Omazić za sezonu proljeće/ljeto 2017. u kojoj ova renomirana hrvatska dizajnerica donosi pregršt boja, ručno oslikane printeve, ergonomski promišljenu konstrukciju odjeće i novu tehniku – vez paillettama.

IO Ivana Omazić
IO Ivana Omazić

Ova kolekcija, inspirirana slobodom dječje igre, prošarana je veselim kombinacijama boja koje su na odjeći poredane nasumično iz palete duginog spektra. Ručno oslikavanje odjeće ponovljeno je i u SS17, a ovog puta donosi motive ptica od kojih svaki nosi simboličko značenje, a duhovitim natpisima dizajnerica upućuje i neke ironične, filozofske poruke. Oslikani motivi su u odnosu prema odjeći i tijelu, bilo da tijelo obgrljuju ili ističu neki od konstrukcijskih aspekata odjeće.

Tehnika veza paillettama dodaje novu perspektivu karakterističnu za slow fashion pristup dizajnerice – raspršenu u višebojnom duginom prasku ili monokromatsku koja stvara kontrastnu formu i dizajn.

IO Ivana Omazić
IO Ivana Omazić

Konstrukcija odjevnih predmeta je u izvornom IO duhu, ergonomična i laskava različitim tipovima tijela s naglašenim fokusom na formu, detalje i završnu doradu. Transparentni materijali i izrezi u odjeći osiguravaju komunikaciju odjeće i tijela, a ergonomska forma rezultat je eksperimenta s prirodnim i neprirodnim položajima tijela.