Raf Simons više nije dizajner Calvin Kleina

| Fashion |

Yahoo

Modni dizajner Raf Simons se nakon dvije godine rada rastaje s modnom kućom Calvin Klein.

Kompanija i belgijski dizajner najavili su da se "prijateljski rastaju" nakon što se brend Calvin Klein odlučio za novi pravac u poslovanju koji se razlikuje od Simonsove kreativne vizije.

Glasnogovornik Rafa Simonsa je u e-mailu poslanom u petak svim utjecajnim medijskim kućama napisao da dizajner nije spreman davati bilo kakve komentare.

Raf Simons je dizajner koji je revitalizirao poslovanje Calvina Kleina nakon što je imenovan za glavnog kreativnog direktora 2016. godine. Njegove kreacije na modnoj sceni u New Yorku najbolje su govorile o ovoj industriji, krenuvši od njegovog debija u veljači 2017. godine, koji je imao jasnu političku poruku i koji je bio otvoren i zatvoren pjesmom Davida Bowieja.

Slavni su poludjeli za njegovim kreacijama, kritičari su ga masovno hvalili, a za svoje djelovanje dobio je i tri vrhunske nagrade u samo dvije godine.

Kako kritičari navode, Raf Simons, koji je ranije radio u Dioru i Jil Sanderu, ugradio je jedan europski umjetnički pristup u američki modni brend, a Hollywood mu je bio najveća inspiracija za rad.