Prvi izvozni projekt tvrtke Brokula&Ž oduševljava Švicarce!

| Fashion |

Brokula&Ž
Brokula&Ž

Ove je subote na prestižnoj šoping šetnici Niederdorf u starome centru Züricha, pored brojnih dizajnerskih dućana i brendova, otvoren CIRCLE u kojemu se prodaje i kolekcija hrvatskog eko brenda odjeće Brokula&Ž. CIRCLE sustainable shop zastupa osvješten i slobodan modni stil, a počiva na načelima ekološke održivosti, društvene odgovornosti i kvalitete proizvodnje okupljajući brendove iz cijeloga svijeta koji dijele njihovu filozofiju.

CIRCLE se u Švicarskoj najavljuje kao temelj novog pokreta . «Zanimaju nas lifestyle brendovi iz cijeloga svijeta kakvi nude inteligentne proizvode izrađene na najodrživiji mogući način unutar postojećeg tržišnog sustava», kazao je Patrick Röösli, izvršni direktor CIRCLE-a. «To su uglavnom male ili obiteljske tvrtke koje ne žele biti veće nego bolje. Poput nas, radije žele stajati iza onoga što rade», dodao je Röösli.

U CIRCLE-u se uz hrvatski brend Brokula&Ž može naći još petnaest održivih lifestyle brendova poput bicikla izrađenog od bambusa, vodootporne ženske torbice od pluta, živahnih cipela od recikliranih materijala i drugi zanimljivi proizvodi od kojih je svaki posvećen održivosti na svoj način – od izbora sirovina, preko obrade do odgovornog sudjelovanja svih dionika.

CIRCLE
CIRCLE

Brend Brokula&Ž su 2012. pokrenuli nagrađivani hrvatski dizajneri Bruketa i Žinić u suradnji s tekstilnom tvrtkom Lacuna, a sva odjeća izrađena je od certificiranih eko prijateljskih tkanina kao što su organski uzgojen pamuk, eko celuloza i tkanina s UV zaštitom. Riječ je o posebno razvijenim i certificiranim tkaninama koje su dobre kako za okoliš tako i za najosjetljiviju kožu. No u Brokuli&Ž ne staju na tome, planirajući i dalje uvoditi inovacije.

«Već u 2015. u planu nam je posebna kolekcija odjeće za njegu kože s tkaninama koje sadrže morske mikročestice, takozvana tekstilna kozmetika», najavljuje Zoran Šainović i dodaje: «Uz uvođenje novih tkanina, planiramo intenzivnije proširivati postojeću kolekciju s novim krojevima i grafikama, što će nadamo se biti posljedica pojačanog investiranja u vlastitu proizvodnju u našem pogonu u Začretju gdje zapošljavamo iskusne hrvatske tekstilne radnice.»

Brokula&Ž u CIRCLE-u
Brokula&Ž u CIRCLE-u