Prva bridal kolekcija poznate domaće dizajnerice

| Fashion |

Poznata dizajnerica Ana Maria Ricov, koja modnu publiku osvaja svojim unikatnim komadima, koji oduševljavaju svojom opuštenom elegancijom, po prvi put se okusila u bridal kolekciji koja na prvi pogled predstavlja sve ono što njen dizajn je: originalan, neopterećen modnim trendovima, elegantan i ženstven na jedan posve drugačiji način. Upravo takvoj mladenki se uspješna obraća Ana Maria Ricov. A za svoju novu modnu priču upravo je odabrala jednu takvu djevojku - poznatu modnu novinarku i blogericu Anu Bacinger koja od glave do pete utjelovljuje njenu viziju mladenke koju je u novoj kampanji oživjela fotografkinja Doris Fatur, dok je za make up bila zadužena Petra Sever, a za frizuru Katica Topčić.

Ana Maria Ricov bridal

AMR vjenčanica se bazira na ležernom, funkcionalnom te vizualno atraktivnom pristupu koji se odlično uklapa u neformalna i netradicionalna vjenčanja opuštene atmosfere. Kreativna ideja je haljinom dati osjećaj nesputanosti i slobode, a opet ostaviti dojam posebnosti i elegancije.

“Bridal kolekcija nastala je vrlo spontano, a ponajviše kao slijed želja mojih vjernih klijentica koje bi nerijetko tražile da im u svom duhu stvaranja osmislim vjenčanicu. Stoga je uz najiskrenije namjere nastala ova bridal kolekcija koja je osmišljena za moje drage suvremene, samouvjerene i moderne žene koje teže suptilnom i nenametljivom stilu”, naglašava Ana Maria Ricov.

Ana Maria Ricov bridal

A tko može bolje utjeloviti AMR mladenku nego Ana Bacinger, koja godinama oduševljava svojim unikatnim modnim pristupom, kojeg je pretočila i na posebnom blogu Little Wedding Paradise na kojem predstavlja svoju viziju moderne mladenke.

“AMR vjenčanice su sanjive i romantične, jednostavno drugačije. Kod pomislim na vjenčanje i na vjenčanicu u glavi mi je neko neopterećeno druženje na otvorenom, u udobnim cipelama, s razbarušenom kosom i nježnim cvijećem. Haljina u kojoj se mogu micati i uživati… A sve njezine su upravo takve”, izjavila je Ana Bacinger.

Ana Maria Ricov bridal

A to potvrđuje i sama dizajnerica koja naglašava kako se svojom prvom bridal kolekcijom htjela odmaknuti od standardne princess forme s puno tila koja često sa sobom nosi poteškoće prilikom samog kretanja. Fokus je stoga stavljen na jednostavnu formu, fine i elegantne tkanine te vještu i preciznu izradu. Bijeli i srebrni komadi asimetričnog i lepršavog kroja s decentnim crnim akcentima uvode u jednu sasvim novu dimenziju razigranog i nepretencioznog glamura. U kolekciji se mogu pronaći potpuno minimalistički modeli, koji imaju naglasak na kroju i zanimljivoj tkanini, te oni kompleksnijeg i slojevitog kroja koji sugeriraju promjenjivu i lepršavu formu. Kroz modele se protežu najfinija reljefna prozračna svila, makrame čipka, viskozni žoržet te svileni organdi. 

Ana Maria Ricov bridal

Unatoč najfinijem materijalu, preciznoj ručnoj izradi i custom made pristupu, dizajnerica je htjela svoje vjenčanice učiniti pristupnima svih mladenkama te je sukladno tomu kreirala i cijene koje se kreću od 2.500 kn do 5.500 kn.

“Iznimno sam sretna što Ana Bacinger predstavlja prvu AMR bridal kolekciju. Od prvog dana kada smo se upoznale, a to sada broji sigurno desetak godina, oduševljava me svojim eklektičnim i neopterećenim stilom. Ana je tip žene koja je na najbolji mogući način utjelovila AMR bridal viziju. A to je svaka žena željna drukčijeg, jednostavnog i nepretencioznog pristupa odijevanju”, ističe Ana Maria Ricov. “Trendovi u vjenčanicama se mijenjaju svake sezone, no Hrvatice u globalu vole klasiku. Ipak sve veći broj budućih mladenki traži nešto drugačije i jednostavnije, nešto poput nove AMR bridal kolekcije”, za kraj naglašava Ana Bacinger.

Novu bridal kolekciju potražite u AMR showroomu, Facebook stranici ili Instagram profilu.