Prsluci su opet in

| Fashion |

Zara

Prsluci su godinama slovili kao nepoželjni odjevni predmet. Oni su bili popularni sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a njihova popularnost tamo je i ostala. It djevojke zaobilazile su ga u širokom luku, a nosili su ih samo naši djedovi i bake. Posljednjih godina u modi je upravo grandpa look, a 2020. godina donijela je veliku promjenu što se tiče popularnosti prsluka. U 2020. godini prsluci su se vratili na modnu scenu, a u 2021. godini oni su vodeći trend. Prsluke možemo pronaći u raznim oblicima i materijalima, od pernatih preko vunenih i apsolutno su svi u trendu.
1. Pernati prsluci
Pernate jakne doživjele su veliki come back ove zime. Taj se trend preslikao i na prsluke. Pernati prsluci odlični su za prohladne proljetne noći. Lako ih se može kombinirati na trenirku, ali i na traperice.

Zara


2. Vuneni prsluci
Vuneni prsluk zaista jest bio rezerviran samo za naše djedove i bake, a danas je popularniji nego ikada. Popularni su i oni s gumbima i oni koji navučete preko glave, jednobojni ili s uzorkom. Ispod vunenog prsluka jednako dobro izgleda pamučna majica kao i košulja.

Zara


3. Prsluk kao kaput
Prsluk koji je nalik na kaput već par sezona možemo pronaći u street style dućanima. Lako se kombinira uz pulovere kada zima nije tako oštra, a također se odlično može uklopiti u poslovne lookove.

Zara


4. Prsluk kao zamjena za sako
Sakoi i blejzeri suvereno su vladali modnom scenom dugi niz godina, a čini se kako je njihovoj suverenoj vladavini došao kraj. Na tron su zasjeli prsluci. Prsluke za svečanije ili pak poslovne prilike možemo kombinirati uz košulje i duge hlače od odijela dok su prsluk i bermude najveći modni hit street styl-a.

Zara