Prodaje se modna kuća Paula Poireta!

| Fashion |

Prodaje se modna kuća Paula Poireta!
Paul Poiret u radu

Svi ljubitelji mode dobro znaju tko je Paul Poiret i kakav utjecaj je imao na modu 20. stoljeća. Naime, Poiret je praktički bio prvi celebrity dizajner, organizirao je raskošne revije i možemo reći da je prvi imao nekakvu vrstu P.R.-a povezanog sa svojom modnom kućom. Međutim, nakon Prvog svjetskog rata više se nije mogao prilagoditi novim trendovima koje je primjerice promovirala Coco Chanel i Poiret je propao.

Prava na modnu kuću Poiret trenutno ima luksemburška firma Luvanis i stavlja prava na prodaju! Luvanis će prodaju objaviti preko svog websitea, a svi zainteresirani se mogu prijaviti do 14. studenog. No prije ikakvih novčanih ponuda, privatna stranka ili firma zainteresirana za Poiret moraju ispuniti obrazac koji između ostaloga pita o povijesti vas na području rada s luksuznim brendovima; Izgleda da zaista žele da netko ovaj stari brend oživi.

Uzmemo li u obzir da su u proteklih par godina oživljene stare modne kuće poput Schiaparelli, a prije nje i Vionnet, s tim da možda u priču ponovno uđu i Cacharel i Moynat, ovo je pravo vrijeme za dati legendarnom Poiretu drugu šansu.

Prodaje se modna kuća Paula Poireta!
Poiretova haljina