Povijesno izdanje talijanskog Voguea je simbol nade

| Fashion |

Ovaj petak na kioscima u Italiji će se pojaviti travanjsko izdanje modnog magazina Vogue, a naslovnica je obična bijela ploha.

Jedna od najprestižnijih naslovnica u svijetu mode je za sljedeći mjesec osvanula u potpunoj bjelini.

Ovu neobičnu, ali vrlo znakovitu odluku na svojem je Instagramu obrazložio urednik talijanskog izdanja poznatog modnog časopisa Emanuel Farneti.

'U svojoj dugoj povijesti koja se proteže na više od stotinu godina, Vogue je prošao kroz ratove, krize, terorističke napade. Njegova plemenita tradicija je da nikada ne okreće glavu na drugu stranu. Prije samo dva tjedna, planirali smo tiskati izdanje koje smo planirali prilično dugo vremena i u koje je bio uključen i L'Uomo Vogue kao dio projekta. Ali govoriti o ičemu drugome – sad, kad ljudi umiru, liječnici i medicinske sestre riskiraju svoje živote i svijet se zauvijek mijenja – nije u DNA-u Voguea Italija. S obzirom na to, pospremili smo naš projekt na policu i započeli iznova.

Odluka da po prvi puta u povijesti tiskamo posve bijelu naslovnicu, nije donesena jer nema fotografija koje bismo mogli objaviti, već upravo suprotno. Naslovnicu smo odabrali jer bijela boja označava puno toga u isto vrijeme.

Bijela boja je prije svega poštovanje.
Bijela boja je ponovno rođenje, svjetlo nakon mraka, zbroj svih ostalih boja.
Bijela je boja uniformi koje nose oni koji riskiraju živote da spase druge.
Ona predstavlja mjesto i vrijeme za razmišljanje, kao i da se ostane tiho.
Bijela boja je za sve one koji ispunjavaju ovo prazno vrijeme i prostor idejama, mislima, pričama, stihovima, glazbom i usput brinu jedni za druge.
Bijela boja podsjeća na vremena nakon krize 1929. godine kad je ta besprijekorna boja odabrana za liniju odjeće koja predstavlja izraz čistoće u sadašnjosti i nade u budućnosti.

I iznad svega drugoga: bijela boja ne predstavlja predaju, već prazan list koji čeka do ponovno bude ispunjen, naslovna stranica nove priče koja samo što nije započela.'