Pogreška koju radite pri pranju traperica

| Fashion |

Kako bi vaše najdraže traperice ostale nove i zadržale svoj oblik što duže vremena, trebate izbjegavati ovu pogrešku kod pranja koju gotovo svi radimo.

Traperice su jedan od najvažnijih odjevnih komada u našim ormarima. Prava su osnova svake garderobe, a nosimo ih gotovo svakodnevno.

Ono što s trapericama nikada, ali baš nikada ne biste smjeli raditi je sušiti ih u sušilici za rublje. Toplina uzrokuje trajno gubljenje izvornog oblika traperica. Traperice uvijek sušite na zraku.

Ako pak ne koristite sušilicu za rublje, ovo su glavne pogreške koje trebate izbjegavati pri pranju traperica:

1. Traperice zapravo ne bi uopće smjeli prati. Da, dobro ste čuli! Ipak, zbog higijenskih razloga ih peremo. Nemojte ih prati često. Dovoljno je da ih osvježite nakon svakog desetog nošenja.

2. Ako vas brine da će boja traperica izblijedjeti pri pranju, namočite ih u mješavinu vode i octa (50:50) te ostavite da se namaču minimalno 6 do 8 sati. Ova tehnika fiksirat će boju i spriječiti prijevremeno blijeđenje traperica.

3. Iako bi ih trebali prati na ruke, svi ih peremo u perilici. Nemojte ih nikada prati na temperaturi višoj od 30 stupnjeva i nikada ne stavljate u bubanj više od 3 para traperica. Također, pripazite da su sve iste ili slične boje.

4. Nikada nemojte centrifugirati traperice. Nakon pranja zarolajte traperice od nogavice prema struku te ih iscijedite i ostavite da se osuše na zraku.