Plava baršunasta večernja haljina princeze Diane ponovno ide na aukciju

| Fashion |

Instagram/@britishvogue

Ako ste ljubitelj stila princeze Diane, vjerojatno ste upoznati s haljinom koju je nosila kada je plesala s glumcem subotnje groznice, Johnom Travoltom, u Bijeloj kući.

Plava baršunasta večernja haljina Victora Edelsteina izgledala je jednostavno zapanjujuće dok se Diana, na plesnom podiju, vrtjela s Travoltom.

Naime, princeza je te večeri prisustvovala gala večeri u Bijeloj kući, koju su kraljevskom paru u čast tijekom putovanja u SAD 1985. godine priredili Ronald i Nancy Reagan.

Princeza je svoj izgled upotpunila bisernom ogrlicom s ovalnim središnjim dijelom od safira i dijamanata, što je izvorno bio broš koji je Diani darovala kraljica majka.

U onome što bi se danas moglo smatrati viralnim trenutkom, Dianin ples s Travoltom učinio je njezinu plavu baršunastu haljinu prepoznatljivim diljem svijeta.

U lipnju 1997., samo dva mjeseca prije nego što je tragično preminula, Diana je na aukciji prodala puno svojih haljina, uključujući i baršunastu haljinu Victor Edelstein, a prodaja njezine odjeće prikupila je novac dobrotvorne svrhe.

Od tada, haljina je nekoliko puta mijenjala vlasnike, a sada se opet stavlja na raspolaganje sretnoj osobi koja ponudi najveću brojku. Aukcijska kuća Kerry Taylor Auctions smatra da će se haljina prodati za oko 450.000 dolara.

Aukcija pod nazivom Passion for Fashion održat će se 9. prosinca, a Lucy Bishop iz Kerry Taylor Auctions, firme koja održava aukciju, izjavila je kako se upravo ta haljina  smatra jednom od najvažnijih i najikoničnijih haljina koje je princeza ikad nosila.