Pirelli kalendar za 2020.godinu inspiriran je Shakespeareovom Julijom

| Fashion |

Pirelli kalendar, zasigurno, je najiščekivaniji kalendar svake godine.

Ovog puta, Paolo Roversi je zaposlio devet poznatih dama, Emmu Watson, Kristen Stewart, Yara Shahidi, Mia Goth, Chris Lee, Claire Foy, Mia Goth, Indya Moore i Rosalía Vila Tobella, za tumačenje uloge Shakespeareove Julije u Pirelli kalendaru za 2020.godinu.

Fotografije su  snimljene u Parizu i Veroni preko jednog vikenda u svibnju, a svaka žena interpretirala je ulogu Julije putem svoje emocije, umjetničke forme, osobnosti i shvaćanja. Iako konačne slike tek trebaju biti otkrivene, u javnost je pušten behind the scenes video u kojem možemo vidjeti naznake kako je slike izgledati.

Emma Watson je u videu izjavila kako je Paolo Roversi netko s kim je oduvijek željela te da njegove fotografije izgledaju poput umjetničkih dijela.

Instagram/@passarelando

Stewart je rekla da ju je tema kalendara privukla jer je ona osobno "veliki zagovornik" lika Julije.

Instagram/@passarelando

Pirellijev kalendar prvi je put objavljen 1964. godine, a dodijeljen je kao poklon, u limited edition izdanju, određenom broju klijenata i celebrityja. 1974. godine bio je obustavljen, ali je u proizvodnju vraćen desetljeće kasnije.

Kalendar je sadržavao neke od najvećih svjetskih supermodela, uključujući Naomi Campbell, Gigi Hadid i Gisele, a posljednjih godina, nakon poziva na veću raznolikost u kalendaru, u njemu možemo pronaći širi spektar žena.

Instagram/@passarelando
Instagram/@passarelando
Instagram/@chrislee.news
Instagram/@passarelando
Instagram/@passarelando
Instagram/@passarelando