Revijom Matthewa Williamsona obilježen mjesec borbe protiv raka dojke

| Fashion |

Modna revija „Matthew Williamson Lindex“

Jučer je u novootvorenom Point Shopping Centru održana humanitarna modna revija „Matthew Williamson Lindex“ u organizaciji Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja, „SVE za NJU!“, robne marke Lindex i Point Shopping Centra. Revija je održana u sklopu ovogodišnje listopadske kampanje „SVE za NJU, najbolju prijateljicu“ kojom Udruga SVE za NJU! obilježava mjesec borbe protiv raka dojke.

Modna revija „Matthew Williamson Lindex“
Modna revija „Matthew Williamson Lindex“

Ovo je četvrta godina zaredom u kojoj Lindex sudjeluje u podizanju svijesti protiv raka dojke, 2013. će obilježiti Pink kolekcijom dizajnera Matthewa Williamsona čijih će 10 posto ukupnih prihoda od prodaje biti donirano za djelatnosti Udruge "SVE ZA NJU!. Uvijek rado sudjelujemo u ovakvim akcijama i drago nam je što imamo mogućnost na ovakav način skrenuti pažnju na ovu problematiku i njezinu važnost“, kazao je Senad Lagumdžija iz tvrtke Lindex.

Ovaj je listopad obilježilo niz humanitarno - edukativnih aktivnosti kojima se radilo na podizanju svijesti o raku dojke, posebice žena mlađih od 50 godina koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke. „Smatramo da nam je dužnost upozoriti da, unatoč svim dosadašnjim naporima, žene nedovoljno provode preventivne preglede, još uvijek se premalo karcinoma otkriva u ranoj fazi, prevelika je smrtnost i sve je više oboljelih mlađih žena. Važno je i dalje ulagati maksimalne napore u prevenciju i drago mi je što u svemu tome imamo podršku svojih partnera, ali i šire javnosti“, rekla je Almenka Balenović, predsjednica Udruge SVE za NJU!

Maja Kuljiš, Iva Loparić - Kontek, Sarah Josipović, Suzy Josipović, Sanja Doležal i Barbara Kolar
Maja Kuljiš, Iva Loparić - Kontek, Sarah Josipović, Suzy Josipović, Sanja Doležal i Barbara Kolar

Reviji su nazočili Veleposlanik Švedske u Hrvatskoj g. Lars Schmidt, direktor Point Shopping Centra Krešimir Dominis, Sanja Doležal, Ivana Radovniković, Suzy i Sarah Josipović, Maja Kuljiš i Iva Loparić Kontek te brojni drugi koji su svojim dolaskom  potvrdili važnost ovakvih aktivnosti. Program revije vodila je Barbara Kolar, a kolekciju su nosile manekenke Ivana Ergić, Aleksandra Grdić, Andreja Katkić, Hannan Redžepagić i Sonja Rendulić.

Ovoj humanitarnoj akciji se priključio i caffe bar Storia koji je sav prihod od prodaje slastica poslije modne revije donirao Udruzi SVE za NJU!