Peter Lindbergh preminuo je u dobi od 74 godine

| Fashion |

Njemački fotograf bio je poznat po snimanju nekih od najznačajnijih kampanja i fotografija u modnoj industriji.

Peter Lindbergh preminuo je 3. rujna u dobi od 74 godine, a uzrok smrti još nije poznat.

Vijest je potvrđena na njegovoj Instagram stranici u postu s opisom u kojem je pisalo: "S velikom tugom objavljujemo smrt Petera Lindbergh-a 3. rujna 2019. u 74. godini života. Preživjela ga je supruga Petra, njegova prva supruga Astrid, njegova četiri sina Benjamin, Jérémy, Simon i Joseph te sedmoro unučadi. On za sobom ostavlja veliku prazninu. "

Instagram/@therealpeterlindbergh

Lindbergh je bio poznat po tome što je osmislio neke od najznačajnijih slika u modnoj industriji, koristeći crno-bijeli, elegantni stil kao svoj potpis te kako bi uhvatio žene u njihovih najprirodnijim izdanjima. Od Naomi Campbell i Cindy Crawford do Rihanne i Lady Gage, fotografirao je, gotovo, sve poznate ličnosti. Ponovno je definirao standarde ljepote, odbijajući sjajno, retuširano savršenstvo koje prožima neke časopise i društvene medije. Umjesto toga, usredotočio se na humanost i suštinu subjekta.

Instagram/@therealpeterlindbergh

Smatrao je da bi odgovornost fotografa danas trebala biti da se oslobađanje žena, i svih ostalih, od terora mladosti i savršenstva.

Također, tri je puta snimao kalendar Pirelli 1996., 2002. i 2017. te je bio jedini fotograf u 50-godišnjoj povijesti kalendara koji je to učinio. On je prvi put slikao glumice, a ne modele. 2017. godine fotografirao je brojne zvijezde za Pirelli s minimalnom količinom šminke i odjeće.

Nadao se da će „podsjetiti sve da postoji ljepota koja je stvarnija i istinitija i kojom se ne manipulira komercijalnim ili bilo kojim drugim interesom.

Smatrao je da definicija žene danas ljepota koja govori o individualnosti, hrabrosti da budete ono što jeste i vašem vlastitom senzibilitetu , a ne istegnutu, izmanipuliranu, ispražnjenu osobu koju danas viđate po  časopisima.

Lindberghovi radovi izloženi su u mnogim najprestižnijim svjetskim galerijama, uključujući MoMa u New Yorku, Center Pompidou u Parizu i V&A u Londonu.

Instagram/@therealpeterlindbergh