Ovo se događa kada nosite pogrešan sportski grudnjak

| Fashion |

Osjećate da je vaš sportski grudnjak star 100 godina i već poprilično iznošen? Onda je vrijeme za kupovinu novog i to ne bilo kojeg već onog čiji kroj vam pristaje, ali i onog prikladnog za sport kojim se bavite.

Pogrešan odabir grudnjaka za sport može imati negativne posljedice. Sportski grudnjak najvažniji je dio sportske odjeće za sve žene, jer nam daje čvrstu potporu grudima. Nema ničeg lošijeg od grudnjaka koji nije čvrst za vrijeme treninga. Kada kupujete grudnjak obratite pažnju da vam nije prevelik niti premalen i to sa svih strana.

Ovo se događa kada nosite pogrešan grudnjak za sport:

1. Vježbanje nije zabavno
Svaka žena zna kako nema ničeg iritantnijeg nego kada za vrijeme treninga morate konstantno podizati hlače ili vraćati remenicu grudnjaka natrag na rame. Ako primijetite da se to počelo događati i s vašim grudnjakom, vrijeme je za novi.
Pri kupnju obratite pažnju na traku koja se nalazi ispod grudi, jer upravo bi ona trebala pružati većinu podrške grudima, a ne naramenice.

2. Bolovi u leđima
Mnoge žene godinama muku muče s bolnim leđima, a niti jedan liječnik ne može pronaći medicinski razlog. Vrlo vjerojatno je riječ o pogrešnom grudnjaku, a ovaj problem posebno se ističe u sportu. Kada trčite, vaše grudi kreću se oko 8 centimetara gore i dolje.
Ako imate veće grudi koje su i teške, a grudnjak ne pruža potrebnu potporu, vaša leđa bit će preopterećena te će se pojaviti bol.

Instagram / @basebodybabes

3. Glavobolja

Glavobolja može biti uzrokovana pogrešnim grudnjakom i to pogotovo kada grudnjak ne sjedi ispravno na prsnoj traci ili ste odabrali onaj s pogrešnom koja ne pruža dovoljnu potporu. U tom slučaju cijela težina grudi nosi se na ramenima, a mišići i živci koji se nalaze u ramenima, uzrokuju glavobolje.
Ako primijetite urezivanje naramenica i otiske na koži ramena kada grudnjak skinete, odabrali ste onaj pogrešan.

4. Strije i spuštene grudi
Kada trčite vaše grudi 'poskoče' oko 84 puta po kilometru. Naravno s pogrešnim sportskim grudnjakom ovo je dodatno opterećenje vezivnom tkivu dojke. Za rezultat mogu se pojaviti strije zbog napuknuća vezivnog tkiva, a vaše grudi će se i spustiti, odnosno olabaviti. Međutim, pravi sportski grudnjak smanjuje pokrete grudi pri trčanju za čak 74 posto.