Ovo je tema za Met Galu 2020.godine

| Fashion |

Instagram/@themetgalaofficial

Nakon prošlogodišnje teme Kampa nekidan je otkrivena i tema Met-Gale za 2020. godinu.

Andrew Bolton, kustos zadužen za Institut za kostime u muzeju, objavio je da će se proljetna izložba i popratna gala priredba, inače poznata kao najveća noć modnog kalendara, usredotočiti na vrijeme.

"About Time: Fashion and Duration" obilježit će 150. obljetnicu Met-a, a dijelom će ga inspirirati Virginia Woolf i teorije francuskog filozofa Henrija Bergsona s početka 20. stoljeća.

Na izložbi će biti predstavljeno 160 komada ženske odjeće iz posljednjih 150 godina.

Bolton je izjavio da je moda neizbrisivo povezana s vremenom i ne samo da odražava i predstavlja duh vremena, već se s vremenom mijenja i razvija.

Showom će predsjedavati Nicolas Ghesquière iz Louis Vuittona, Emma Stone, Lin-Manuel Miranda, Anna Wintour i Meryl Streep, kojoj će to biti prvo prisustvovanje Met Gali ikada.

Kako će se gosti odlučiti pozabaviti s dress codeom, ostaje za vidjeti, no čini se da je ovo jedna od najotvorenijih i najkreativnijih tema za crveni tepih za koju smo čuli u posljednje vrijeme. Naime, polaznici mogu izabrati nešto vrlo upečatljivo ili se, jednostavno, odlučiti nositi nešto bezvremenskog.