Odličan projekt za prezentaciju mladih hrvatskih dizajnera

| Fashion |

Učilište Profokus i Tekstilpromet predstavljaju Saru Lončarić

Svi znamo kako je mladim dizajnerima dobrodošla svaka podrška koju mogu dobiti, a sada su Učilište Profokus i Tekstilpromet osmislili jedan odličan projekt kojim podupiru i prezentiraju mlade obrazovane dizajnere, a krajnjim korisnicima i ljubiteljima mode odličnu uslugu.

Ideja prezentacije odjeće modnih dizajnera koji su obrazovani u Učilištu Profokusu zaživjela je podrškom Ksenije Valjevac, voditeljice MPF-a u Tekstilprometu i ravnateljice Učilišta Profokus, Branke Vučetić Atletić. Dizajneri iz Učilišta Profokus od odabranih tkanina koje se nalaze u dućanima „Svijet tkanine“ izradit će modele, a potom izložiti u za to predviđenom izlogu dućana u Ilici 60.

Ovim odlično osmišljenim konceptom, modnim dizajnerima otvorena je mogućnost odabira velikog broja tkanina za njihove kreacije te im je otvoren novi kanal prodaje i distrubucije, dok "Svijet tkanine" ovom suradnjom konačno spaja svoje tkanine, domaći dizajn, domaće dizajnere i prodaju te time zaokružuje dizajnerski lanac "od tkanine do proizvoda".

Učilište Profokus i Tekstilpromet predstavljaju Saru Lončarić

U dućanu „Svijet tkanine“ tako će biti prikazani najpopularniji dizajnerski komadi sezone, koje ćete moći naručiti u svojoj veličini, boji ili pak materijalu koji se nalazi u dućanu. To je posve novi koncept koji osim direktne kupnje gotove odjeće pruža potencijalnom kupcu mogućnost da naruči isti komad odjeće u drugoj tkanini prema svojem afinitetu. Upravo tako stvorena je inerakcija između ponuđene dizajnerske odjeće i kupca koji može birati iz široke  ponude tekstila.

Prva dizajnerica koju će predstaviti Učilište Profokus u suradnji s Tekstilprometom, odnosno maloprodajnim dućanima „Svijet tkanine“ je Sara Lončarić i njezina modna marka Blackpearl. Za prezentaciju odjeće koja je izrađena od tkanina koje se nalaze u „Svijetu tkanine“ u Ilici 60, Sara je izradila hlače i košulju, te pelerinu.

Modeli su iz jesensko-zimske kolekcije koje je prikazala na lipanjskom Fashion Weeku Zagreb. Ova uspješna mlada dizajnerica svoje kreacije odlično prodaje kako u Hrvatskoj tako i na stranom tržištu, pa će zasigurno ovim putem pronaći još više klijenta koji će njezine odjevne predmete kupovati i u dućanima „Svijeta tkanine“.

U svakom projektu potrebna je suradnja i zajedništvo, zato su i u ovaj uključeni profesionalci koji su nesebično sudjelovali u izradi ideje i načinu prezentiranja odjeće. Za izgled i prezentaciju izloga zaslužni su arhitekti, Marina Huljev Lončarić i Jurica Huljev. Jurica Huljev osnivač je tvrtke Synthesis koja se bavi arhitekturom i za svoj rad primo je brojna priznanja. Tako je pronađeno odlično arhitektonsko i dizajnersko rješenje za izlog „Svijeta tkanine„ gdje je mobilnom metalnom kutijom dobiveno sofisticiranih rješenje u prezentaciji odjeće.

Ovaj novi način prodaje dizajnerske odjeće donosi višestruko zadovoljstvo svima koji žele imati drugačije odjevne predmete izrađene od odlične i kvalitetne tkanine u izvrsnoj dizajnerskoj formi.  Ovim projektom Učilište Profokus koje ove godine slavi dvadeset godina uspješnog rada potvrdit će status lidera u obrazovanju dizajnera koji samostalno mogu kreativno i kvalitetno izraditi odjevne predmete.