Odjeća Audrey Hepburn ide na aukciju

| Fashion |

Christie's je potvrdio kako će se u rujnu ove godine, u Londonu, 24 godine nakon smrti održati aukcija odjeće i osobnih stvari legendarne glumice Audrey Hepburn.
Procjenjuje se da će cijena komada odjeće, koja je nakon glumičine smrti ostala njenoj obitelji, počinjati od 130 dolara, a mogla bi dosegnuti više od 100 000 dolara po komdau. Ključni komadi su, svima poznati Burberry baloner s predviđenom cijenom od 10 00 dolara, baletne cipele i plava satenska koktel haljina s potpisom jednog od njoj omiljenih dizajnera, Huberta de Givenchy.

Na prodaji će biti i osobna arhiva fotografija i tirkizna tinta s kojom je Audrey pisala bilješke o likovima koje je igrala.

U prosincu 2006. godine kuća Christie prodala je crnu satensku haljinu koju je Givenchy dizajnirao za Audreyn najpoznatiji lik Holly Golightly za 600 000 dolara, što je daleko iznad procjene do 64 000 dolara. U to vrijeme haljina koju je Audrey nosila u filmu "Breakfast at Tiffany's“ iz 1961. godine bila je najskuplje prodana haljina koja je napravljena za film. On line prodaja bit će otvorena od 9. rujna do 3. listopada, a kolekcija će biti izložena od 23. rujna.