Od baršuna do šarenih bundi: Top 4 trenda za jesen 2016. ravno s pista New Yorka

| Fashion |

Top 4 trenda za jesen 2016. ravno s pista New Yorka
Top 4 trenda za jesen 2016. ravno s pista New Yorka

Još jedna veljača, još jedan New York Fashion Week - došao i prošao. Pa da napravimo mali rezime - koji su to trendovi koje smo vidjeli na pistama New Yorka, što možemo očekivati za jesen-zimu 2016. i kakvu ćemo odjeću nositi sljedeće sezone?

Top dizajneri poput Alexandera Wanga, Calvina Kleina i Marca Jacobsa na svojim su pistama pokazali sve od kariranog uzorka pa do šarenih bunda. Ako je suditi prema viđenom, čeka nas jedna od zabavnijih jesenskih sezona!

Mi smo za danas odabrali naša TOP 4 trenda koja su nam se od svih viđenih ipak najviše svidjela - dijelom zbog svoje jednostavnosti i nosivosti, a dijelom zbog ženstvenosti koju naglašavaju. Plus: jedva ih čekamo vidjeti na jesen u interpretaciji poznatih high-street brendova!

KARIRANI UZORAK

Karirani uzorak vratio se na piste New Yorka i dizajneri su ga predstavili u nešto drugačijem izdanju. Davno su prošli dani kad se karirani uzorak vezao isključivo uz grunge i rock'n'roll stil. Ovoga puta predstavio se u ženstvenoj interpretaciji, na lepršavim haljinama asimetričnih krojeva. Za sezonu jesen-zima 2016 očekujemo puno jakna, suknja A-kroja i modnih dodataka ovog vječno zanimljivog printa. 

Victoria Beckham // Coach 1941 // DKNY
Victoria Beckham // Coach 1941 // DKNY

U BARŠUNU OD GLAVE DO PETE

Na NYFW-u dizajneri su svoje kolekcije za jesen-zimu 2016. obogatili baršunom. Puno baršuna. Od casual hlača pa sve do večernjeg glamura, ova luksuzna tkanina u sezoni pred nama doživjet će pravi procvat. Impresivne toalete od baršuna; u casual, mladenačkim formama ili pak nešto više gotičkom izdanju - baršun je svakako materijal (i trend) koji ćemo posvuda viđati. 

Marc Jacobs // Ralph Lauren // Lacoste
Marc Jacobs // Ralph Lauren // Lacoste

KOŽNI KAPUT VISOKOG SJAJA

Puno dizajnera prihvatilo je trend visokog sjaja pri odabiru materijala za kapute u novoj kolekciji. Od casual kaputa pa sve do ozbiljnih balonera, visoki sjaj pronašao se na gotovo svakoj reviji njujorškog tjedna mode - i nećemo vas lagati, jako nam se sviđa. 

Lacoste // Tommy Hilfiger // Proenza Schouler
Lacoste // Tommy Hilfiger // Proenza Schouler

ŠARENE BUNDE

Hladna sezona uvijek donese i bunde, ali za jesen 2016. dizajneri su pripremili prilično šareni trend. Bilo da se radi o pravom ili umjetnom krznu, jakne i kaputi sigurno će privlačiti puno pažnje raznolikošću boja i nijansa. Luksuzni, ženstveni lookovi koje smo imali prilike vidjeti na pistama New Yorka svakako su i sami po sebi pravi statement komad.  

Diane Von Furstenberg // Michael Kors // Vera Wang
Diane Von Furstenberg // Michael Kors // Vera Wang