Oblačna haljina nebeskih proporcija obilježila je reviju Vivienne Westwood

| Fashion |

Prva inspiracija za reviju Vivienne Westwood za proljeće/ljeto 2020. Andreasa Kronthalera, na PFW-u, bila je oblak.

Ili bolje rečeno, „goli pin-up 1950-ih, fotografiran odozdo koji izgleda kao da je ona na nebu s najboljom pamučnom vunom bačenom na nju“, prema bilješkama kuće o showu.

U praksi, ovi "oblačni oblici koji lebde tijelom" ostvareni su uz pomoć voluminoznim haljinama koje se šire na bokovima i kišobranima prekrivenim visećim platnom.

Bella Hadid bila je model  koji je dizajnerski dvojac odabrao za prezentaciju ovih poslastica izrađenih od zapuštenih tkanina iz talijanskih mlinova u suradnji s Wastemarkom.

Instagram/@viviennewestwoodkorea

Westwoodova mantra „smanji, koristi, ponovo razmisli“ također se manifestirala kroz, ponovljeno, savezništvo s Etičkom modnom inicijativom. Puno drugih slojevitih i drapiranih „uradi sam“ lookova stvoreni su od ručno rađene, prirodno obojene šahovnica tkanine s Malija zvane Bogolan, što znači „napravljeno od zemlje“.

Instagram/@viviennewestwood

Hadidina vanzemaljska haljina bila je najvažnija točka u showu u kojem je Westwood iz prvog reda podržala Kronthalera, zajedno s Pamelom Anderson, Anom Cleveland i nekoliko, nevjerojatnih, drag kraljica.

Prethodne revije bile su osnova za osnivača marke da uputi kazališni i politizirani poziv protiv oružja, ali za proljeće/ljeto 2020. godine radilo se o slavljenju bezvremenskih Westwood kodova, a Hadidina oblačna haljina sa savršenim korzetom i iskrivljenim proporcijama bila je savršen simbol.

Instagram/@lydieinredshoes