Novi skandali u svijetu Victoria's Secreta

| Fashion |

 

Instagram/@entrenos_3

Doutzen Kroes, Christy Turlington Burns i Edie Campbell nalaze se među modelima koji su potpisali otvoreno pismo Victoria's Secretu moleći ih da zaštite svoje modele od seksualnog uznemiravanja.

Preko 100 modela do sada je potpisalo ovaj dokument, koji je također podržao i pokret Time's Up.


U pismu se od Victoria’s Secret-a traži da pristane na program poštovanja Model Alliance-a, koji su osmislili modeli kako bi formalizirali način na koje modeli mogu podnijeti žalbe na radnom mjestu, stvarajući neovisno tijelo za istraživanje tih pritužbi.

Pismo dolazi neposredno nakon optužbi protiv osuđenog seksualnog prijestupnika, Jeffreyja Epsteina, koji je bio povezan s direktoricom L Brandsa, Leslie Wexner. L Brands je, inače, firma koja posjeduje Victoria's Secret.


Model Alliance izvijestio je da s markom razgovara od studenog 2018., no odlučio je eskalirati stvari nakon navoda o seksualno nedoličnom ponašanju protiv Timura Emeka, koji je fotografirao Victoria's Secret kampanje. Oni su ohrabrili više modela da podijele svoje priče i zabrinutosti, sa savezom, u posljednjim tjednima.


Samo pismo potpisali su i Carolyn Murphy, Gemma Ward, Iskra Lawrence, Karen Elson i Milla Jovovich, kao i poznati fotografi Inez Van Lamsweerde i Vinoodh Matadin. U pismu je izražena zabrinutost zbog sigurnosti i dobrobiti modela i mladih žena koje teže poslu modela za Victoria's Secret.

U posljednjih nekoliko tjedana čuli smo brojne optužbe o seksualnom napadu, navodnom silovanju i trgovini seksualnim uslugama modela. Iako ovi navodi možda nisu izravno usmjereni na Victoria's Secret, jasno je da ova tvrtka ima presudnu ulogu u saniranju situacije.


Glasnogovornica Victoria's Secreta je za WWD izjavila: "Uvijek smo zabrinuti za dobrobit naših modela i želimo nastaviti dijalog s Model Allianceom i drugima radi postizanja značajnog napretka u industriji.".


Jedino što preostaje je vidjeti kako će situacija dalje napredovati.