Nova kolekcija umjetnika Jeff Koonsa za Louis Vuitton

| Fashion |

Louis Vuitton ponovno je otišao u umjetničke vode. Nakon mega uspješne prve kolekcije "Masters", Jeff Koons sada je dizajnirao drugu seriju likovnih slika za Louis Vuitton tobe i druge modne dodatke.

Zanimljive torbe i modni dodatci (novčanici, marame, itd.) iz prve kolekcije nosile su neka od najcjenjenijih umjetničkih djela na svijetu, kao što je Mona Lisa, Leonarda da Vincija ili Polje žita s čempresima, Vincent van Gogha. Da li je potrebno navesti da je kolekcija postala jedna od omiljenih u modnoj industriji koja je ubrzo nakon izlaska bila kompletno rasprodana. Na tržištu torba (second hand) moguće je pronaći pokoji model, no cijena mu je daleko veća od one maloprodajne po kojoj je torba bila kupljena.

Stoga nije ni čudo da se suradnja američkog umjetnika Jeffa Koonsa i glavnog dizajnera za Louis Vuitton, Nicolasa Ghesquièrea, nastavlja! Djela velikih umjetnika poput François Bouchea i njegove Djevojke koja se odmara, Paul Gauguina i Édouard Maneta, postala su dio nove Louis Vuitton kolekcije.

Kolekcija u prodaju kreće 27. listopada, a ako poželite neki od predmeta krajnje je vrijeme da pripazite na budžet. Naime, cijene će se kretati od početnih 2100 eura za model torbe Speedy 30. Ipak umjetnost ima svoju cijenu.