Nova eco friendly verzija kultnog Adidasovog modela - Stan Smith

| Fashion |

Adidas - eco friendly Stan Smith

Sve se više i više poznatih brendova okreće održivosti u svijetu modne industrije. Jedan od najvećih zagađivača okoliša upravo je fashion industry. Želimo li napraviti nešto dobro po pitanju očuvanja okoliša onda se svijet mode definitivno treba promijeniti.
Adidas je svojom novom kolekcijom započeo eru eco friendly tenisica koje su jednako lijepe odnosno identične onima koje nisu tako pogodne za okoliš.
Izgled tenisica zaista je identičan iako je vanjski dio tenisica, modela Stan Smith, izrađeno od recikliranih primegreen materijala, a potplat odnosno đon od reciklirane gume. Ženska model tenisice ima tiskane grafike inspirirane planetom Zemljom, bijelu oznaku na peti i grafiku na njoj u boji slonovače. Adidas je mislio i na pakiranje odnosno održivost kutije u kojoj se nalaze tenisice. Svaki par ovih održivih Stan Smihica dolazi u prepoznatljivoj u plavoj Adidas Originals kutiji koja je izrađena od recikliranog papira.
Adidasov model Stan Smith klasičan je model bijelih tenisica koje bi svatko trebao imati u ormaru, a ova nam se kolekcija posebno sviđa jer brine o majci Zemlji.