Nike od sada prodaje i plus-size odjeću za vježbanje

| Fashion |

Nike napokon prodaje fitness odjeću za plus-size žene. Znamo što sigurno mislite, "je li moguće da je ovo prvi put da Nike uopće ima plus-size odjeću?", pogotovo kad su u posljednje vrijeme toliko radili na raznolikosti sportaša i modela za svoj brend - ali, istina je. Prošlog ljeta, Nike je proširio svoju Pro Bra kolekciju do veličine E, ali je ostatak odjeće svejedno i dalje bio dostupan u veličinama od XS-XL.

"Nike je prepoznao da su žene jače, snažnije i otvorenije nego ikada.", kaže brend u službenoj izjavi za medije. "Dani kada smo morali naglašavati da se radi o ženskim sportašima daleko su iza nas. Na ovaj način slavimo raznovrsnost sportaša, od kulture i etniciteta pa sve do oblika tijela."

Nike je u novu plus-size liniju uključio različite komade, od grafičkih topova pa sve do tajica geometričkih printeva. A ono što je najvažnije, niti u jednom trenutku nisu žrtvovali svoju prepoznatljivu kvalitetu. Sva odjeća izrađena je istom tehnologijom. Nadamo se da će u budućnosti sve više i više brendova slijediti njihov primjer.