Naušnice su trenutno najpoželjniji komad nakita

| Fashion |

Tamara Kalinić

Naušnice krase uši još iz doba Antike te su i tisućljećima godina nakon jednako obožavane kao i tada. Nekada su naušnice bile statusni simbol dok su danas modni ukras koji i najobičniju modu kombinaciju može pretvoriti u zanimljivu.
Većina nas, žena, svoje uši je probušila u mladenačkoj dobi. Dvije rupice na ušima su standard koji krase uši mnogih žena no iz godine u godinu sve su popularniji piercinzi na ušima. Piercing više nije simbol subkultura već lijepo ukrašenih ženskih ušiju.

Tamara Kalinić

Daith, Tragus, i Helix imena su najpopularnijih mjesta za piercing na uhu. Daith jest piercing u unutrašnjosti uha, prema glavi. Tragus je piercing koji stoji malo niže od Daitha na maloj površini koja se nalazi odmah pored obraza dok se Helix nalazi na vrhu uške. No to nisu jedini piercinzi koje možete napraviti postoje još i Snug, Anti Tragus, Forward Helix, Rook, Industrial, Outer Conch i Inner Conch.

Piercing


"Piercanje" nije tako bezbolno i bezazleno. Razlog tomu jest što se radi o bušenju tvrdog dijela uške odnosno hrskavice. Piercinzi zahtijevaju puno više brige od bušenja mekog dijela uha. Odlučite li se na piercing oboružajte se strpljenjem jer nakon bušenja treba proći određeni vremenski period zacjeljivanja.
Za one koji nemaju strpljenja, nisu sigurni žele li probušiti hrskavicu uha ili se pak boje, ipak postoji šansa da njihovo uho bude ukrašeno baš kao da imaju piercinge. Osim standardnih naušnica u zadnje vrijeme sve je popularnije nošenje naušnica, koje oponašaju ranije navedene piercinge, Helix i Snug. U ponudi street style dućana možete pronaći sitne ringove koji nemaju iglicu koju zataknete u probušenu rupicu jer Vam za njih rupica ni ne treba. Male ringove zataknete na ušku i nema straha da će ona ispasti. Takve naušnice mogu krasiti vanjski i gornji dio Vašeg uha. U nastavku Vam donosimo ponudu ranije navedenih naušnica.

H&M; 70 kn