Naomi Campbell zvijezda je Vogue izdanja za studeni

| Fashion |

Naomi Campbell za Vogue progovorila o iskustvu s rasizmom.

Naomi Campbell, koja je postala prva crnkinja koja je 1988. bila na naslovnici francuskog Vogue-a, progovorila je o svojoj desetljećima dugoj karijeri prkoseći vjerojatnostima i zastupajući druge.

U intervju za nadolazeće izdanje, supermodel je progovorila o svom iskustvu zagovarajući crne modele.

"Nikad nisam govorila riječ rasizam; jednostavno sam govorila, to je teritorijalizam", rekla je. "Nikad nisam željela da ljudi kažu da sam to iskoristila kao izgovor, da sam izgovorila tu riječ. Sad sam sretna što su svi na istoj strani, što se svi osjećaju ugodno iznijeti svoja iskustva bez osjećaja neke stigme . Ali za mene se ništa nije promijenilo. Govorit ću na isti način. "

Campbell je također objasnila umor koji osjeća zbog pojma "bijesna crnkinja".

"Završila sam s tim", rekla je. "Jesmo li sada dobili dopuštenje za razgovor? Pa, uvijek sam govorila. "

Nastavila je, "Bilo je nekoliko stvari koje bih radila kad sam bila mlađa, a reklo mi se da su loše za moje ljude ... Sada stvari koje radim više nisu samo za mene. Mislim više o svojoj kulturi i svojoj rasi, za razliku od razmišljanja samo o meni. "

Govorila je i o tome da je i dalje neshvaćena, posebno prozivajući britanske medije.

"Nisu naučili kako biti ne-rasistički, točka!" rekla je. "Radije bih da mi je rasizam pred licem i da znam s čim imam posla, nego da ga potisnem. Poštujem zemlju u kojoj sam rođena, ali moramo je iskopati i odgojiti i bavite se time. Nema više stavljanja sa strane. "

Campbell je govorila o svojoj viziji budućnosti.
„Mislim da kao generacija, kao cjelina, trebamo dobiti odštetu za svoju kulturu, za ono što smo prošli. Apsolutno vjerujem da ćemo postići pozitivan ishod kakav zaslužujemo ", rekla je." Ali moramo obaviti svoj posao kako bismo bili sigurni da ćemo ga postići."

Također je zadirkivala nešto što dolazi u njezinoj budućnosti: memoare.

"Imala sam ovaj old-school način da na to gledam kao na stavljanje olovke na papir", a za projekt je dobila savjet od glazbenog direktora i producenta Clarencea Avanta. "Pitao sam ga," Clarence, kako to radiš? Kako započinješ pisati? ’A on mi je rekao:‘ Samo počni od bilo kojeg mjesta. Ne počinjite od početka.  ’Dakle, to će se dogoditi!"