Naomi Campbell progovorila o rasnoj diskriminaciji u modnoj industriji

| Fashion |

 


Instagram/ @naomi

Naomi Campbell ogorčena je nakon što joj nije dozvoljen ulazak u hotelu u Francuskoj zbog toga što je, kako tvrdi, tamnoputa.

U intervjuu za Paris Match, Naomi Campbell je izjavila kako je bila u društvu prijateljice, koja je također tamnoputa, kada im nisu dozvolili da prisustvuju na događaju u jednom francuskom hotelu, iako su imale pozivnice. Campbell nije željela otkrivati naziv hotela. Kako kaže, osoblje hotela na vratima reklo im je da je prostor već popunjen.

"Nedavno sam bila na jugu Francuske za vrijeme održavanja Cannes Film Festivala. Tamo sam pozvana da prisustvujem događaju u hotelu čije ime ne želim otkrivati. No, nisu nas željeli pustiti, moju prijateljicu i mene, zbog boje naše kože. Muškarac na vratima rekao nam je da je sve popunjeno, ali je u isto vrijeme puštao druge ljude da uđu", rekla je Campbell.

Instagram/ @naomi

Na pitanje da li primjećuje prihvaćanje različitosti u modnoj industriji, manekenka je odgovorila kako bi voljela da je tako.

"Uvijek sam pokušavala zadržati optimizam kada je riječ o ovoj temi. Novim modelima uvijek govorim da ne podcjenjuju njihove vrijednosti. Morate biti jaki i hrabri u ovom poslu te okruženi obitelji i dobrim agentom", rekla je Campbell te dodala kako su Azzedine Alaia, Gianne Versace i Yves Saint Laurens ostavili dobar dojam na nju tijekom njene karijere.

Tamnoputa manekenka nedavno je istaknula kako je još uvijek "velika stvar" vidjeti tamnoputu ženu na naslovnici časopisa, što je pokrenulo brojne kontroverze o prisutnosti rasizma u modnoj industriji.

Instagram/ @naomi