Nakon trideset godina Forever 21 službeno je objavio bankrot

| Fashion |

Instagram/@melanin.moi

Financijske nevolje Forever 21 dobile su novo poglavlje.

Glasine da će marka podnijeti zahtjev za bankrot počele su krajem kolovoza, a službena potvrda došla je ove nedjelje kada je prodavač brze mode objavio pismo u kojem javnosti saopćava da je tvrtka službeno podnijela zahtjev za bankrot.

Forever 21 završio je s prijavom za Poglavlje 11, što je navodno manje ekstremno od podnošenja Poglavlja 7 te omogućuje tvrtki nastavak poslovanja. 

To ne znači da Forever 21 prestaje s poslovanjem, već da  je podnošenje zahtjeva bankrota smišljen način zaštite i odlučan korak za povratak na uspješan put za budućnost.

No, prema New York Timesu , bankrot će prekinuti poslovanje brenda u, čak, 40 zemalja, uključujući Kanadu i Japan. Također, zatvorit će se  178 američkih prodavaonica i 350 prodavaonica širom svijeta. U dokumentima koji su predati američkom stečajnom sudu i koje je pribavio NBC News , Forever 21 Inc. tvrdi da ima obveze između milijardu i 10 milijardi dolara koje duguje više od 100.000 vjerovnika.

Unatoč krivim koracima u poslovanju tvrtke, pismo tvrtke jamči da neće doći do nikakve promjene u poslovanju njihovih trgovina i darovnih kartica koje će se i dalje prihvaćati te da njihova pravila koja uključuju povrat i razmjenu, ostaju ista.

Na društvenim mrežama brenda Forever 21 posao nastavlja s radom kao i do sada s jesenskom modom kolekcijom na punom zaslonu.