Najposebnije vjenčanice svih vremena

| Fashion |

Vjenčanica je najvažnija haljina koju će žena obući u životu i mnoge buduće mladenke su spremne provesti mjesece tražeći onu najposebniju.

Pogledajte 5 najposebnijih vjenčanica u povijesti koje su nosile poznate dame :

Elizabeth Taylor

Iako je danas iza nje čak osam neuspješnih brakova, mnogi i danas pamte prvi. U svibnju 1950. osamnaestogodišnja Elizabet udala se za Nicky Hiltona, a nosila je 50 tisuća dolara vrijednu vjenčanicu dizajnerice Helen Rous. Raskošna haljina prodana je 2013. na aukciji za čak 188 tisuća dolara.

Meghan Markle

Senzacionalnu vjenčanicu Meghan Markle potpisuje Givenchy. Haljina za koju se prvobitno spekuliralo da će je dizajnirati australski brend s britanskom adresom Ralph & Russo, na kraju je iznenadila mnoge. Iako točan iznos haljine još uvijek nije poznat, strani mediji navode iznos od 200 tisuća funti, a govori se da je sama proba vjenčanice koštala 4000 funti.


Jules Hough

Jules je za svoj poseban dan odabrala bijelu svilenu haljinu sirena kroja brenda Marchesa, koju je platila 20 tisuća dolara. Gola ramena i snježnobijeli veo koji je padao preko njih pretvorili su ovu 29-godišnjakinju u pravu princezu iz bajke. Pritom je nosila i skupocjeni nakit Lorraine Schwartz.

Carolyn Bessette-Kennedy

Prilikom udaje za sina bivšeg američkog predsjednika Carolyn Bessette-Kennedy nosila je minimalistički kroj vjenčanice koju je za nju kreirao tada još relativno nepoznati Narciso Rodriguez. Jednostavnost i elegancija u isto vrijeme su mladu pretvorili u pravu damu, a na česte probe prije svog velikog dana odlazila je u Pariz. Cijena haljine iznosila je 40 tisuća dolara.

Audrey Hepburn

Slavna glumica Audrey Hepburn je tijekom snimanja svog filmskog hita "Praznik u Rimu" nosila nikad prežaljenu vjenčanicu u kojoj se trebala udati za tadašnjeg zaručnika. No, vjenčanje je u zadnji tren otkazano, a Audrey je haljinu poklonila.