Najbolje odjevene Hrvatice u 2015. godini

| Fashion |


Najbolje odjevene Hrvatice u 2015. godini

Kako je stigao kraj 2015. godine vrijeme je da proglasimo modne pobjednike i pobjednice u ovoj godini. Prve na red došle su poznate Hrvatice među kojima oduvijek postoje one koje svojim odijevanjem izlaze iz okvira klasičnog i "očekivanog", a pritom uvijek izgledaju odlično te s punim pravom možemo reći da imaju stila i zavidnog modnog znanja. Ipak su žene te oko kojih se okreće cijeli svijet. A Hrvatice su, priznali mi to ili ne, zaista lijepe i elegantne žene s puno stila.

Kroz 2015. godinu primijetili smo kako neke od dolje navedenih dama definitivno idu u korak sa svjetskim modnim trendovima te ih redovito viđamo na društvenim događanjima (ali i u šetnji gradom) u IT modnim komadima i još boljim kombinacijama. Dok nas jedne oduševljavaju svojim nekonvencionalnim, pomalo avangardnim stilom, druge su maherice u kombiniranju dizajnerske i high-street odjeće! Na listi su se našle brojne osobe iz javnog, ali i društvenog života poput poznatih arhitektica, menadžerica i odvjetnica.

Odjeća zaista mnogo govori o čovjeku. O njegovom stavu, karakteru, o njegovim osjećajima, o njegovom svjetonazoru, o njegovoj biti. Odjećom pokazujemo svoj unutarnji i pogled na vanjski svijet. Ukusi su različiti i što se nekome sviđa, drugome može biti grozno, ali stil je nešto drugo. On je urođen. Ili ga imaš ili nemaš. On se može nekome sviđati ili ne, ali imati stila je pitanje osobnosti. Možete se opet složiti ili ne s našim odabirom, ali on za 2015. godinu izgleda ovako: 

 • Jadranka Sloković

Jadranka Sloković poznata je hrvatska odvjetnica i žena za kojom se zbog fantastičnog izgleda pogledi ljudi na cesti za njom stalno okreću! Uvijek pomno dotjerana i elegantna s jako dobrim modnim dodacima, Jadranka je primjer svim ženama kako izgledati sređeno, ali i decentno u svakom trenutku. 

Jadranka Sloković
 • Đurđa Tedeschi

Umirovljena sutkinja i majka poduzetnika Emila Tedeschija, poznata je kao jedna od najbolje odjevenih Hrvatica te odličan primjer kako izgradti svoj prepoznatljivi stil znači - biti poseban, jedinstven i neponovljiv. Noseći naizgled nenosive komade, uvijek moderno avangardna, ali s nevjerojatnim osjećajem za eleganciju, gospođa Đurđa živući je dokaz da je moda prije svega umjetnost, način života i ekspresija osobnosti. Da smo u pravu dokazuje i činjenica da se ove godine našla na Vogueovim stranicama nakon što je na pariškom tjednu mode zapela za oko street-style fotografima. Je li previše ako je proglasimo hrvatskom modnom ikonom? Nije! 

Đurđa Tedeschi
Đurđa Tedeschi
 • Iva Balaban 

Bivša manekenka, a danas uspješna poslovna žena kojoj stila svakako ne fali! Njoj kombiniranje uzoraka i materijala dolazi nevjerojatno lako, a upravo zbog fantastičnog osjećaja za spajanje high-street i dizajnerske odjeće veoma cijenimo njezin stil. Iva se ne boji eksperimentirati, ali što je najvažnije uvijek izgleda sofisticirano i profinjeno.

Iva Balaban
Iva Balaban
 • Nina Badrić

Naša glazbena diva ovu je godinu provela itekako radno što je podrazumijevalo veliki broj koncerata na kojima je Nina zasjala. Imamo osjećaj da je 2015. godina bila godina u kojoj je Nina modno sazrela. Uvijek elegantna, profinjena, ženstvena s dozom seksepila. Nina je pojam žene koja s godinama biva sve bolja i bolja. 

Nina Badrić
Nina Badrić
 • Lejla Filipović 

Bivša Miss Hrvatske, danas poduzetnica, majka i supruga, Lejla Filipović poznata je po svojoj ženstvenoj eleganciji. Uvijek oduševi svojim modnim odabirima jer izgleda kao da joj spajanje i kombiniranje različitih komada ne predstavlja ni najmanji problem. Krasi je jednostavnost, ležernost i beskrajna romantičnost!

Lejla Filipović
Lejla Filipović
 • Lana Puljić 

Mlada arhitektica Lana Puljić koja čini polovicu modnog branda Lokomotiva javnosti je postala poznatija upravo zbog involviranosti u modnom svijetu, a njen stil posebno cijenimo jer je sanjiv i jer Lana izgleda potpuno drugačije od ostalih. 

Lana Puljić
Lana Puljić
 • Petra Nižetić 

Petra Nižetić već godinama se nalazi na top listama najbolje odjevenih Hrvatica i to s razlogom! Njenim se odjevnim kombinacijama divimo na blogu "Moda Komoda" jer je uvijek svoja, originalna, nepredvidiva i zaigrana. Eklektični stil ove zanimljive Splićanke možda ne odgovara svačijem senzibilitetu, ali Petri kapa dolje za maštovitost i kombiniranje naizgled nespojivih komada!

Petra Nižetić
Petra Nižetić
 • Loredana Bahorić

Dizajnerica koja stoji iza kultnog butika Charlie, ostaje dosljedna sebi i svom neobičnom, ali savršenom stilu i s razlogom je možemo proglasiti najzanimljivije odjevenom modnom dizajnericom. Uvijek u crnom ili u bijelom, ovisno o godišnjem dobu, uz eventualne primjese sive, Loredana u svom odijevanju nikada nije dosadna i uvijek uspijeva izgledati drugačije.

Loredana Bahorić
Loredana Bahorić
 • Ljupka Gojić Mikić

Ono što Ljupku Gojić Mikić stavlja među najbolje odjevene je što je uvijek drugačija i uvijek izgleda besprijekorno. Zbog svoje ležernosti i prirodnosti Ljupka uvijek izgleda fantastično, a iako je nemamo priliku viđati na svečanim događajima njen dnevni stil toliko je dobar da se morala naći na ovoj listi.

Ljupka Gojić Mikić
 • Olja Vori

Supruga rukometaša Igora Vorija ne pojavljuje se često u javnosti na društvenim događanjima, ali je se može često vidjeti u gradu gdje zaokuplja pažnju prolaznika svojim uvijek besprijekornim stilom.

Olja Vori
 • Tatjana Dragović

Tatjana je jedna od onih žena kojima pristaje SVE! Mi je najviše volimo vidjeti u dnevnim, street-style kombinacijama s pomalo rockerskim štihom. Za sve što na njoj vidite budite sigurni da je globalno veliki modni hit.

Tatjana Dragović
 • Alex Dojčinović
Alex Dojčinović
Alex Dojčinović
 • Vesna Orlovac
Vesna Orlovac
Vesna Orlovac
 • Anita Dujić
Anita Dujić
Anita Dujić
 • Nevena Rendeli
Nevena Rendeli
Nevena Rendeli
 • Ana Petričević Gojanović
Ana Petričević Gojanović
Ana Petričević Gojanović
 • Iva Balent
Iva Balent
Iva Balent
 • Andrea Čermak
Andrea Čermak
Andrea Čermak
 • Marijana Batinić
Marijana Batinić
Marijana Batinić
 • Marina Lacković 
Marina Lacković
 • Ana Kurjak 
Ana Kurjak
 • Morana Mamić
Morana Mamić
 • Izabela Rakonić
Izabela Rakonić
 • Dina Ćorić Bosnar 
Dina Ćorić Bosnar
Dina Ćorić Bosnar

Naravno, naša lista tu ne završava, na njoj ima još mnogo žena koje imaju stila. Ne, nismo zaboravili ni nepremašenu modnu ikonu Josipu Lisac, zatim Leonardu Lončar Boban, Lanu Banely Bara, Petru Kurtelu, Jelenu Veljaču, Ivu Šulentić, Ninu Violić, Severinu, Juditu Franković, Milanku Opačić, Maju Tedeschi, Nikolinu Pišek, Branku Krstulović, Vanju Mamić, Ivu Jerković, Jelenu Rozgu, Andreju Bistričić, Ivanu Roščić i još mnoge...