Modne poslastice koje nas očekuju u 2014. godini

| Fashion |

Modne poslastice u 2014. godini

Modni svijet je specifičan - iz godinu u godinu iščekuju se neke nove suradnje, neki novi projekti, eventi, kolekcije, a onda prođu, o njima se piše, nekad više, nekad manje i uglavnom se brzo zaborave. Ipak, to ne znači da ih ponovo ne možemo s radošću iščekivati, zato vam donosimo listu 10 modnih poslastica koje nas čekaju u 2014. godini.

Nicolas Ghesquièreov prvijenac za Louis Vuitton

Bivši kreativni direktor Balenciage u ožujku će prikaziti svoju prvu kolekciju i to onu za jesen/zimu 2014/15 za modnu kuću Louis Vuitton. Očekuje se kako će ovaj Francuz Louis Vuitton ženskoj kolekciji donijeti modernu kreativnu viziju koja će temeljiti finim materijalima, stručnosti i ekstremnoj kvaliteti.

Skype dokumentarac Victorije Beckham

Već početkom godine, Skype će početi snimati pripreme za novu reviju Victorie Beckham koje će uključivati sve detalje priprema za veliku reviju - sastanke tima, fitinge, probe, a dizajnerica će nakon revije sudjelovati i u chatu uživo sa svojim fanovima.

Kate Moss nastavlja suradnju s Topshopom
 
Kate Moss za TopshopKate Moss za Topshop

Iako je Kate Moss sa svojim suradnjama posvuda, nekako nam je najviše ostala u pamćenju po suradnji s Topshopom koji nažalost više nije dostupan u Hrvatskoj. Nakon tri godine pauze, Kate će osmisliti i potpisati novu kolekciju za proljeće/ljeto 2014. Kolekcija koja će se sastojati od 40-ak komada u prodaju izlazi u travnju.

Met Gala u couture stilu
Charles James izložba
Charles James izložba

Tema ovogodišnje izložbe Met Gale je Charles James koji se iako rođen u UK-u, smatra prvim američkim dizajnerom visoke mode. Nakon prošlogodišnje punk faze, jako nas raduje vidjeti brojne zvijezde, dizajnere i modele u veličanstvenim, dugim, balskim haljinama kako u svibnju šeću poznatim stubama Metropolitan muzeja.

Girls, sezona 3

Hit serija s Lenom Dunham u glavnoj ulozi vraća se u trećoj sezoni. Hannah, Marnie, Shoshanna i Jessa se vraćaju u svoju ludnicu od života već 12. siječnja.

Peter Pilotto zaTarget

Majstor uzoraka Peter Pilotto najnoviji je dizajner koji će ostvariti suradnju s američkom modnom kućom Target. Cijene svih komada će biti ispod 330 kuna, a biti će dostupne i na Net-A-Porteru već od veljače.

Yves Saint Laurent u kinima, dvaput
Film o Yves Saint Laurentu
Film o Yves Saint Laurentu

Ne jedan, nego čak dva filma koji se bave francuskom modnom kućom Saint Laurent i njegovim utemeljiteljem Yves Saint Laurentom. Jedan od njih, 'Yves Saint Laurent' usredotočiti će se na romansu Yves Saint Laurenta i njegovog životnog i poslovnog partnera Pierra Bergéa, dok će se 'Saint Laurent' baviti periodom osnivanja ove kultne modne kuće i njenim životom u 60-im i 70-im godinama. Jedan od filmova prema prvoj najavi dolazi u francuska kina u veljači, a drugi u svibnju.

Net-a-Porterov print magazin

Porter magazin
Porter magazin

Online shopping velikan Net-a-Porter u veljači će pustiti prvo izdanje svoje nove print avanture. Porter, novi modni magazin na čijem će čelu biti bivša urednica Harper's Bazaara, Lucy Yeomans biti će dvomjesečnik i cilja na čitatelje konkurencije poput Voguea, Harper's Bazaara i Ellea. Očekuje se da će mu cijena biti oko 50kn.

Sophia Webster za J. Crew

Mali uvid u kolekciju cipela obožavane Sophie Webster za J. Crew imali smo prilike vidjeti tijekom zadnjeg New York Fashion Weeka i moramo reći kako smo upravo zato uzbuđeni

Vjenčanje Kim i Kanyea

Kim i Kanye
Kim i Kanye

Iako pomalo trash, vjenčanje Kim i Kanye trebalo bi se dogoditi u nadolazećoj godini i sigurno će biti modno događanje godine. S obzirom na Kanyeovu opterećenost modom, kao i njegovo prijateljstvo s Heidi Slimaneom te načinom na koji ju je zaprostio - sigurno nas čeka nešto veliko i ekstravagantno, a šuška se kako se Kim želi udati u McQueen vjenčanici u kojoj se udala Kate, Vojvotkinja od Cambridgea.