LVMH modna nagrada preimenovana je u čast Karla Lagerfelda

| Fashion |

Instagram/@jessicajonespr

Pokojnog dizajnera Karla Lagerfelda slavit ćemo godišnjom modnom nagradom, gdje će najperspektivniji novi dizajner osvojiti 150 000 eura i jednogodišnji mentorski program u LVMH.

Nagrada, koja se ranije zvala Special Prize, bit će preimenovana u čast dizajnera.

Karl Lagerfeld, kreativni direktor kuće Fendi od 1965., bio je uključen u dodjelu nagrade od njezinog pokretanja", rekla je Delphine Arnault, direktorica i potpredsjednica Louis Vuittona za WWD . Nadodala je kako se u potpunosti posvetio tome od prvog dana, prenoseći svoj entuzijazmom i energijom na sve u svojoj okolini, bilo da su to ostali članovi žirija ili kandidati, njegova entuzijazam i strast prema modi bili su inspirirajući, te da će uvijek gajiti te dragocjene trenutke.

Lagerfeld je godinama radio kao član žirija za nagradu LVMH te je u mladosti osvojio prestižno priznanje International Wool Secretariat 1954. godine, što je vjerojatno dovelo do njegovog entuzijazma za takvim priznanjem.

Dobitnik nagrade Karl Lagerfeld dobit će fond, a potom će ga godinu dana stručni tim voditi i informirati u područjima kao što su intelektualno vlasništvo, izvor, proizvodnja, distribucija, slika, komunikacija i marketing.