Mladi dizajneri obilježili prvu večer Cro A Portera

| Fashion |

Etna Maar

Sinoć je u veličanstvenom prostoru zagrebačke Laube počelo ovosezonsko izdanje Cro A Portera, a svoje kolekcije prikazali su Etna Maar, Jelena Aleksić, Tatjana Pantoš, Marija Pinjuh, Madame Demode i Spirit  by T.B. Tomislav Bahorić. Iako je većina ovih dizajnera nepoznata široj hrvatskoj javnosti, sinoć su odradili odličan posao i pokazali nam svoje viđenje ženskog/muškog odijevanja. Izostanak poznatih lica u prvim redovima nije nas previše iznenadio, ali mlade snage došli su podržati Lana Jurčević, Edvin Liverić, Miran Kurspahić i ostali.

Etna Maar
Etna Maar

Dizajnerica branda Etna Maar, Andrijana Subotić Pjajčik, svoju proljetnu kolekciju bazirala je nekolicini (bijela, siva, crvena, modra) boja i asimetričnih oblika za razliku od dosadašnjeg izražavanja u crnim i sivim nijansama. Ovo proljeće ljubiteljice dizajna Etna Maara nosit će prugaste haljinice s oversized jaknama, a dizajnerica je i dalje ostala vjerna modelima od pletiva.

Jelena Aleksić
Jelena Aleksić

Svoju mušku kolekciju prikazala je mlada dizajnerica Jelena Aleksić, a ono što nam se posebno svidjelo su sportske jakne u plavim tonovima koje su izrađene od fantastičnih materijala. Njena kolekcija se bazira se na inovativnim krojevima svijetlih boja u kombinaciji s tamno plavom, a na modelima smo vidjeli i rokerske i „svemirske" elemenate te mnoštvo bijele boje koja ja apsolutni hit ovog proljeća.

Tatjana Pantoš
Tatjana Pantoš

Inspiracija za ovosezonsku kolekciju Tatjane Pantoš bila je očigledna s prvim taktovima pjesme "Afrika" velikog Dina Dvornika. Kombinacija smeđe kože i mnoštvo životinjskih uzoraka te naglašen seksipil ono su što je obilježilo ovu kolekciju koja će sigurno svidjeti ljubiteljima ranijeg rada Roberta Cavallija. Masivan nakit dobro se uklopio u ovu modnu priču mlade dizajnerice.

Marija Pinjuh
Marija Pinjuh

Dizajnerica Marija Pinjuh koja je dosada svoje kolekcije prikazivala u showroomovima u Milanu i Parizu, sinoć se prvi put predstavila zagrebačkoj publici, a zanimljivo je da je ova dizajnerica svoj zanat brusila u slavnoj kući Maison Martin Margiela. Njena kolekocija bazirala se na upotrebi kože te transparentnih materijala koji su dodatno naglasili prikrivenu ženstvenost ove kolekcije. Iako većina komada iz ove kolekcije nije nosiva svakodnevno, koža je materijal koji u posljednjih nekoliko sezona dobiva punu pozornost ljubiteljica mode te smo sigurni da će komadi iz ove kolekcije brzo pronaći svoj put do ormara domaćih fashionistica.

Madame Demode
Madame Demode

Dizajnerica ruskog porijekla Viktorija Vržesnevskaja, koja stoji iza modnog branda Madame Demode, predstavila je sinoć svoju neobičnu kolekciju koja je oduševila ljubitelje avangardne mode u publici. Upotreba ukrasnih lampica ispod suknji te široki osmjesi manekenki izazvali su pljesak okupljenih, a iako je vizija ove dizajnerice poprilično neuklopljiva u život modernih zaposlenih žena, dosljednost koju nam Madame Demode nudi je svakako pohvalna.

Spirit by T.B.
Spirit by T.B.

Prvu večer Cro A Portera zatvorila je muška kolekcija Tomislava Bahorića, odnosno Spirit by T.B., a ono što je obilježilo ovu kolekciju je kontrast. Minimalistička modna priča ovog dizajnera biti će izbor muškaraca s jasnim modnim stavom, a osnovna misao kolekcije je poigravanje crne i bijele s grafizmom.