Milena Rogulj osvojila Kanarsko otočje!

| Fashion |

Milena s polaznicama

Milena Rogulj, cijenjena hrvatska dizajnerica i umjetnica te članica Ulupuha krenula je u osvajanja van granica lijepe naše. Milena se na hrvatskoj modnoj sceni već godinama predstavlja na Dreft Fashion Weeku Zagreb, kao i na strukovnom modnom događaju Modnom ormaru na kojem gostuje kao nekadašnji student TTF-a. Osim što svoje kolekcije predstavlja na modnim revijama, široj publici se predstavila i s brojnim autorskim izložbama te izložbama u okviru ULUPUH-a. Milena je umjetnica u pravom smislu riječi, ona umjetnost živi i takvi su njeni radovi. Uvijek nas svojim kolekcijama nanovo iznenadi jer razmišlja van okvira i vidi se da se pri stvaranju dobro zabavlja i dobro osjeća.

Do širenja Milenine aktivnosti na Kanarskom otočju došlo je vrlo spontano, naime Milena zadnjih par godina odlazi ljetovati na Kanare gdje je uočila prazan prostor za umjetničko stvaranja te nepostojanje visoke mode. S obzirom na to da nije žena koja može stajati na jednom mjestu i ne stvarati sa svojim pomoćnikom Damirom Žudićem, koji preko dvadeset godina živi na Kanarima, odlučila je napraviti modnu radionicu.

Njena osobna potreba za stvaranjem modnog dizajna te taj prazan prostor u turističkom raju što se tiče visoke mode dovele su do Milenine prilike da tom dijelu Španjolske donese nešto novo. Damir je učinio tehnički dio posla te je dobio podršku općine Maspalomas, pod čijim se okriljem odvijala radionica i naposljetku izložba.

Cijela priča je zamišljena kao radionica na kraju koje bi polaznici pod Mileninim budnim okom stvorili modele koji bi po završetku radionice bili izloženi na izložbi na kojoj je prikazano ukupno 17 modela koje su uz Milenu izradili njeni polaznici.

Milena je povodom završetka ove kanarske avanture izjavila: „ Radionicu smo počeli s teorijom dizajna, zatim smo u nastavku dosta radili na modnom crtežu. Kada su to savladali, zadaća polaznika je bila izraditi crtež modela koji žele predstaviti na izložbi. Radili smo svi od iste tkanine, žutice, obzirom na njenu jednostavnost teksture, zadatak je bio istraživanje tkanine, neki su radili plise, neki cijevi, neki geometrijske forme, a neki latice ruža.

Milenina prva etapa širenja njezine umjetnosti je završena, a već nam je najavila svoju novu avanturu za jesen 2012. kada namjerava započeti novu „Radionicu Visoke Mode“ (Taller de Alta Costura) za što se namjerava povezati sa već renomiranim dizajnerima iz Las Palmasa, koji su bili jednostavno oduševljeni izložbom i te su izrazili zelju za za suradnjom.

Bravo Milena, ponosni smo na tebe i na činjenicu da si svoje umijeće baratanja tkaninom prenijela na svoje učenike.