MFW: Najbolje revije s kraja milanskog tjedna mode

| Fashion |

Milano Fashion Week SS 2014.
Ostatak odličnih revija s milanskog tjedna mode

Zadnji dani Milana oduševili su revijama Dolce & Gabbane, Bottega Venete, Versacea i Prade, no jednako tako su unijeli i veliko iznenađenje u viziju kolekcija koju smo imali. Da ne objašnjavamo pojedinačno, pogledajte kratke recenzije u nastavku.

1) MSGM - Massimo Giorgetti inspirirao se knjigom "Freedom" autora Jonathana Franzena iz kojega su potekle ptičice kojima je ukrasio cijelu svoju kolekciju. MGSM je uvijek poznat po kolekcijama koje odišu more-is-more filozofijom, no ova je jedan odmak od toga. Bogati printevi i boje ukrasili su pomalo boxy i minimalističke krojeve, a odličnu cjelinu stvarali su sa sandalama i dodacima s perjem.

Milano Fashion Week SS 2014.
MSGM

2) PRADA - Miuccia Prada se ove sezone ponovno poigravala s njenim poimanjem ljepote, a pritom je oživljavala stare materijale poput brokata i čistog pamuka te im dala novi, suvremen život. Također, kroz kolekciju pojavljivala se opreka bogatog i siromašnog što je viđeno u komadima s rasparanim rubovima, kao i u ukrasima i samim šavovima. Možda izgleda previše zatvoreno i tmurno za proljeće, ali njen patchwork i cipele daju dozu potrebne zaigranosti.

Milano Fashion Week SS 2014.
Prada

3) BLUMARINE - Blumarine je često "u cvatu" no ove godine je Anna Molinari cvijeće prikazala vrlo laganim, lepršavim i seksipilnim. Iza sebe ostavila je vintage osjećaj u kolekcijama, kao i nabore i preklope, a uvela jednostavne krojeve i čiste linije, štoviše, na dijelovima je kolekcija djelovala i sporty. Kolekcija je obilovala zavodljivim prozirnim materijalima koji su bili ukrašeni aplikacijama cvijeća, no predstavila je i pokoje krute modele koji se nisu na prvi pogled uklapali u koncept, no to je također ono što kod Blumarinea često vidimo.

Milano Fashion Week SS 2014.
Blumarine

4) ETRO - Boho, festivalska atmosfera, Indijanci, 70-e... Sve to je Veronica Etro uvrstila u svoju proljetnu kolekciju za Etro. Kolekcija je ispunjena bogatim printevima, perjem i raskošnim ukrasima, no zadržala je neopisivu lepršavost i ležernost.

Milano Fashion Week SS 2014.
Etro

5) VERSACE - Edgy urbani zaokret u Versace dizajnu oduševljava na prvu. Kolekcija je pojednostavljena, no ostavlja statement izborom materijala i boja. Zanimljiv je način na koji su razlomljeni i redizajnirani poznati Versace logotipi i postavljeni na mini haljine. U kolekciji ima i mnoštvo proreza, cut outa i zanimljivih topova, no koliko god da je drugačija toliko je i dalje vrlo rock chic. Nakon Versus Versace kolekcije, ova je jedan više "high fashion" odgovor na nju.

Milano Fashion Week SS 2014.
Versace

6) ERMANNO SCERVINO - Jedan od miljenika Kim Kardashian predstavio je predivnu ženstvenu kolekciju za proljeće/ljeto 2015. godine. Kolekcija zaista slavi ženske obline i naglašava lijepe linije tijela u uskim haljinama i luksuznim materijalima, a kasnije se uz neopren i couture verzije parki razvija u nešto sasvim drugačije - no jednako privlačno. Osim samih modela, i boje kolekcije zbilja prizivaju toplija vremena.

Milano Fashion Week SS 2014.
Ermanno Scervino

7) ROBERTO CAVALLI - Nevjerojatan miks stilova i boja oduševio je na pisti Roberta Cavallija za proljeće/ljeto 2015. godine. Krenuo je s dugim plisiranim haljinama i psihodeličnim uzorkom i mislili smo da bolje ne može no kolekciju je nadogradio bogatim izvezenim bijelim materijalima i čipkom, a zatim je sjekao odvažnom reptilskom kožom, traperom, perjem i krajnje, onim tipičnim za Cavallija, animalnim printom. Ova kolekcija je bila jedan ugodan twist na Cavallijev tipičan dizajn.

Milano Fashion Week SS 2014.
Roberto Cavalli

8) EMILIO PUCCI - Nitko ne radi seksi boho poput Petera Dundasa za Pucci. Iako je cijeli milanski tjedan mode bio vrlo nastrojen 70-ima, rekli bismo da je Dundas to najbolje prikazao. Lepršave haljine u kombinaciji s čizmama od brušene kože genijalno prikazuju tu zavodljivost 70-ih, a isto bismo rekli i za mini haljine s bogatim aplikacijama. Jedan od upečatljivijih lookova je svakako odijelo s crochet topom, a vjerujemo da će se tako nešto uskoro početi i nositi.

Milano Fashion Week SS 2014.
Emilio Pucci

9) BOTTEGA VENETA - Inspiracija je pronađena u plesu, a prezentirana je kroz dio koji je vrlo ležeran i djeluje neizmjerno ugodno, pa sve do svečanijih haljina koje imaju blagi štih 50-ih godina. Kolekcija je ispunjena predivnim outwearom koji djeluje vrlo chic, a čisti glamur se osjeća i na modelima koji izgledaju malo dekonstruirano.

Milano Fashion Week SS 2014.
Bottega Veneta

10) DOLCE & GABBANA - Obožavani talijanski dvojac vidno je inspiriran španjolskom i toreadorima što se vidjelo zaista na svakom koraku. Počevši od bogatih aplikacija s dragim kamenjem koje su se protezale po čipkastim haljinama, jaknicama, i osobnom favoritu - trapericama, sve do bogatog veza, volana, kombinacije crvene i crne boje... Nakon Sicilije, ne čudimo se kako ih je inspirirala još jedna vrlo temperamentna i strastvena država, a ako ste fan Dolce & Gabbane, ova kolekcija će vam sjesti na prvu.

Milano Fashion Week SS 2014.
Dolce & Gabbana