McQueenov svijet na prestižnoj Dover Street

| Fashion |

McQ dućan u Londonu

Naslijeđe velikog Alexander McQueena široj modnoj javnosti zanimljivo je i skoro tri godine nakon njegove iznenadne smrti. Kreativna direktorica McQueena Sarah Burton i David Collins studio zjedno su surađivali u uređenju najnovije prodavaonice McQ na kultnoj Dover Street u Londonu. Misao vodilja bili su im fetiši i paralelni svijet samog Alexandera u kojem je dominirao erotski naboj. Zanimljivo je da će uz komade prve linije s modne piste biti dostupne i ready-to-wear kolekcije.

Sama prodavaonica nalazi se u staroj gregorijanskoj kući i prostire se na čak 300 kvadratnih metara.  Osim kompletne McQ ženske I muške kolekcije, ovdje ćete moći pronaći već spomenutu liniju s piste te obuću i accessoire. Ulična kultura, baršun, brutalizam, minimalizam, sve se to pretočilo u McQueenov rukopis. Cjelokupni prostor je u neutralnim bojama sa ponekim metalnim kontrasnim linijama, a u samom središtu nalazi se najefektniji dio prostora – krivudavo, betonsko stubište.

Sve nove prodavaonice luksuzne odjeće okreću se modernij tehnologiji pa tako ni ova ne zaostaje. Interaktivni dijelovi nalaze se u prizemlju gdje će vas dočekati interaktivni stol i plakat sa značajkama koje možete pronaći u trgovini, te ogledala koja su kontrolirana gestama, a na kojima možete pregledavati kolekcije i fotografirati se u istima te ih podijeliti prijateljima preko društvenih mreža ili emaila.