Matija Vuica kao vrhunac prve večeri CAP-a

| Fashion |

Nebo

Sinoć je na Zagrebačkom velesajmu održana prva večer ovosezonskog Cro A Porter Timeless gdje su svoje revije predstavili sljedeći dizajneri: Nebo, Manuel Maligec, Jet Lag, Tatjana Pantoš, VAIN i Matija Vuica koja je završila večer svojim veličanstvenim haljinama. 

Nebo
Nebo

Prva na redu bila je modna kuća Nebo, jedna od najdugovječnijih domaćih modnih kuća koja ove godine slavi 20. godišnjicu, a predstavila je veoma ženstvenu i elegantnu kolekciju koja će se sviđati vječnim romantičarkama i modnim klasičarkama.

Manuel Maligec
Manuel Maligec

Uslijedio je mladi Manuel Maligec koji je i ovoga puta prikazao beskompromisno seksi kolekciju pa su tako izrezi na nekim haljinama bili nevjerovatno otkrivajući, a svojom novom kolekcijom pokazao je da njegove kreacije mogu nositi samo izrazito samouvjerene, ali nažalost i mršave žene (nama, premršave).

Jet Lag
Jet Lag

Art deco, doba mašinerije, hrabri geometrijski oblici, arhitektura 30-tih, Chrysler Building i prve žene piloti inspirirali su dizajnerice Jasminu Arnautović i Maju Virgej koje stoje iza modnog branda Jet Lag. Spajanjem mekanih, fluidnih i toplih tkanina i silueta te geometrijskim rezovima i dodacima kože, ručno rađenim printevima inspiriranih raskošnim elementima art deco-a, dizajnerice su htjele naglasiti slikovitost i eklektičnost tog doba. 

Tatjana Pantoš
Tatjana Pantoš

Mlada dizajnerica Tatjana Pantoš predstavila je mladenačku kolekciju inspiriranu punkom i 80-im godinama prošlog stoljeća, koja nas je na trenutke podsjećala, ali samo podsjećala na kolekciju Hedi Slimanea za Saint Laurent. Trendi komadi koje je dizajnerica predstavila sigurno će pronaći svoje obožavateljice među mlađim ljubiteljicama mode. 

VAIN
VAIN

Mladi dizajnerski dvojac koji čine Timy Šarec i Ivan Badanjak, odnosno VAIN, prikazali su još jednu iznimno seksipilnu kolekciju koja je obilovala lakiranom kožom i prozirnim materijalima, a kao što je to bio slučaj kod Maligeca, modeli su koketirali s vulgarnošću. 

Matija Vuica
Matija Vuica

Za kraj prve večeri CAP-a svoju kolekciju predstavila je kraljica hrvatskih crvenih tepiha - Matija Vuica. Služeći se elementima kostimografije u funkciji mode, ona dočarava različite priče i tako manekenke jednom oblači u magičnu ratnicu, drugi put u bijelu labudicu, treći u crnu udovicu ili u jednostavno elegantnu zavodnicu. Kolekcija se, poput svih prethodnih, sastoji od glamuroznih ručno rađenih večernjih haljina po kojima je Matija poznata, a u galeriji saznajte kako izgledaju.