Marko Tolja i Petra Kurtela za Ghetaldus Vintage 2013.

| Fashion |

Marko Tolja i Petra Kurtela za Ghetaldus Vintage 2013.

Nakon što je  prošle godine predstavljena ekskluzivna kolekcija sunčanih naočala Ghetaldus Vintage 2013., odmah su postale predmet želje svih ljubitelja retro naočala u suvremenoj interpretaciji i od sada su dostupne na svim Ghetaldus prodajnim mjestima. StreetStyle fotograf Goran Čižmešija fotografirao je mlada glumicu Petru Kurtelu i glazbenika Marka Tolju koji su  prošetali zagrebačkim ulicama u Ghetaldus vintage 2013. naočalama.

Kolekcija Ghetaldus Vintage za sezonu ljeto 2013. obuhvaća intrigantnu modnu interpretaciju kultnih Ghetaldusovih modela sunčanih naočala iz 1960-ih do 1980-ih koji su obilježili prošla desetljeća, a koji su u ovoj kolekciji dobili osuvremenjeni izgled minimalnim, ali efektnim intervencijama. Kolekcija Ghetaldus Vintage sastoji se od 10 modela proizvedene od plastike i žice, u različitim bojama i veličinama. Plastični modeli izrađuju se posebnom tehnikom injekcioniranja, a nakon brojnih i pažljivih obrada, naočale se završno bojaju i lakiraju, te se u njih ugrađuju bojane organske leće kojima se prethodno nanosi zaštitni UV sloj. Metalni modeli sunčanih naočala izrađeni su od plemenitih materijala poznatih kao Alpaka i Monel, točnije od žice sačinjene od bakra, nikla, cinka, željeza i drugih elemenata u tragovima. Bojane i lakirane visokokvalitetne leće su kod metalnih modela također organske.

Marko Tolja i Petra Kurtela za Ghetaldus Vintage 2013.
Marko Tolja i Petra Kurtela za Ghetaldus Vintage 2013.

Svi modeli sunčanih naočala Ghetaldus Vintage ručno su izrađeni i ručno bojani u hrvatskoj tvornici Ghetalus nedaleko Zagreba te s razlogom nose potvrdu kvalitete 'Made in Croatia'. Naočale iz najnovije kolekcije Ghetaldus Vintage karakterizira iznimno prihvatljiva cijena u rasponu od 400 kuna (plastični modeli) do 450 kuna (metalni modeli), a dostupne su na svim Ghetaldus Optika maloprodajnim mjestima diljem Hrvatske.