Marija Cvitanović predstavila svoju kolekciju Marka

| Fashion |

Sinoć je u zagrebačkom Art restaurant&wine baru Dubravkin put održano modno druženje povodom lansiranja prve kolekcije Marije Cvitanović, „Marka“. U ulozi modela koje su predstavile haljine iz kolekcije „Marka“ bile su glumice Bojana Gregorić, Nataša Janjić, Barbara Nola, Csilla Barath-Bastaić , te bivši modeli Iva Balaban, Anica Kovač i Karla Kaić.

Nakon Monike Sablić, Borne Rajić i Lane Biondić, još je jedna poznata dama priznala da je moda jako važan njenog života i nešto čime se planira baviti u budućnosti. Sigurni smo da će i ovo novo „dizajnersko“ ime podići prašinu i lavinu negativnih komentara koji dolaze od onih stručnih i smatraju da je fakultet glavno mjesto gdje se peče zanat, no ako se Marija poput navedenih dama na isto neće obazirati, mogla bi i ona kao i njene kolegice osvojiti srca brojnih Hrvatica.

Na samoj promociji vidjeli smo da Marija ima dobru podršku svojih prijateljica i zagrebačkih dama te glumica tako da je prvi korak u osvajanju tržišta napravljen.Inače, ljubav između Marije i mode prožeta je cijeli njen život i to je područje kojem se uvijek vraćala. Marija smatra kako je iskorak u dizajnersku sferu nje kao stilistice nekako logičan slijed dugogodišnjeg rada i iskustva u modnim krugovima, stoga ni ne čudi ova modna priča i avantura u koju se upustila. Svoje modno znanje Marija je stjecala prvo kao stilistica brojnih televizijskih projekata, zatim osobna stilistica i savjetnica mnogih osoba iz društvenog života Hrvatske te danas kao modna kolumnistica. I u svijetu je poznato nekoliko primjera prelaska iz stilističkih u dizajnerske vode, a najpoznatiji primjer sigurno je Rachel Zoe.

Haljine "Marka" Marije Cvitanović

Svojim dosadašnjim svakodnevnim radom u modi i osluškujući želje i potrebe svih žena došla je na ideje o dizajniranju kolekcije haljina koje će svaka žena poželjeti u svome ormaru. Sljedeći i svoj vlastiti modni instinkt Marija dizajnira haljine koje laskaju liniji svake žene čineći je istovremeno ženstvenom i klasičnom. Dizajn je to koji će redefinirati žensku sofisticiranost i eleganciju neovisno o modnim trendovima.

Haljine su to koje donose estetsku svježinu i razigran dizajn. Inspirirane romantikom i nježnošću, siluetom odišu minimalizmom pročišćene od teških i krutih linija. Svježina kroja u kombinaciji s tkaninama koje same oblikuju žensku ljepotu trag je kojim Marija polazi u potragu za beskrajnom elegancijom. Što se tiče kolorističke palete Marija ne definira svoju „boju“ već se igra nijansama različitih boja koje tvore jedinstveni harmoniju i modnu igru.

Prema Marijinim riječima cilj joj je da njena Marka pokuša prikazati kako izgleda moderna i samosvjesna žena koja prihvaća modni izazov i iz njega uvijek izlazi kao pobjednica.

Među prvima kolekciju su razgledale Sanja Duggan, Tatjana Dragović, Vanja Mamić i brojni drugi.