Manuel Maligec pobjednik je "Dreft next generation" natjecanja

| Fashion |

U subotu, posljednjeg dana Dreft Fashion Week-a Zagreb, na  promotivnom corneru Drefta predstavljen je pobjednik natječaja „Dreft Next Generation“ Manuel Maligec. Modna kolekcija mladog dizajnera osvojila je najviše glasova tijekom glasanja koje se održavalo od 1. do 12. svibnja, a Manuelu je u sklopu predstavljanja uručen poklon ček u iznosu od 1000 eura. Nagradni iznos namijenjen je za izradu nagrađenih skica kolekcije koja će biti prikazana na sljedećem Dreft Fashion Weeku Zagreb u studenom. U sklopu modnog natječaja „Dreft Next Generation“ sudjelovalo je ukupno 27 mladih modnih dizajnera koji su poslali skice svojih kolekcija. Drugo mjesto osvojila je dizajnerica Kristina Ivković.

Modni natječaj „Dreft Next Generation“ bio je jedna od aktivnosti koje je Dreft pokrenuo prije početka i u susret Dreft Fashion Weeka Zagreb koji je u subotu završio u Zagrebu. Natječaj je bio namijenjen svim mladim dizajnerima, a trajao od 1. travnja do 1. svibnja do kada su svi zainteresirani mladi dizajneri bili pozvani da osmisle i pošalju crteže/skice modela svoje kolekcije SS 2013 (5 ili 10 modela) na temu Dreft Black.

Pobjednik natječaja Manuel Maligec nije krio svoje oduševljenje: „Vrlo sam uzbuđen što sam baš ja pobjednik ovog modnog natječaja. Dreft Fashion Week Zagreb vodeće je hrvatsko modno događanje i čast mi je što ću i ja imati priliku predstaviti svoju kolekciju u studenome. Hvala svima koji su glasali za moju kolekciju.“

Ovim natječajem Dreft nastavlja podržavati mlade dizajnere kao i prethodnih sezona kada je organizirao trodnevnu radionicu na Tekstilno-tehnološkom fakultetu pod vodstvom poznatog londonskog dizajnera i profesora te prijatelja Dreft Fashion Week-a Luisa de Gamme te izradu i prezentaciju Dreft Capsule kolekcija mladih dizajnerica Martine Sporiš i Jelene Aleksić.

Osim predstavljanja pobjednika modnog natječaja „Dreft Next Generation“, tijekom sva tri dana trajanja Dreft Fashion Week-a, promotivni corner Drefta bio je središnje mjesto dobre zabave i brojnih aktivnosti za sve posjetitelje ovog prestižnog modnog događanja. Tako je u petak na promotivnom corneru Drefta  održano i snimanje „Dreft  Street  Style Contest“ s jednim od najpoznatijih hrvatskih modnih fotografa Goranom Čižmešijom za pobjednike nagradne igre održane na službenim stranicama Dreft Fashion Week-a Zagreb.

14. 05. 2012.