Ljeto u znaku crnog minimalizma

| Fashion |

Anagogik

Moj današnji izbor je kampanja za capsule kolekciju mladog Silvija Ivkića koji nam je od prije poznat kao dizajner odličnog nakita Coded Edge. Mladi dizajner ovoga puta s ponosom predstavlja svoju prvu kampanju za capsule kolekciju koja je osvojila prvo mjesto u sklopu natječaja za regionalne mlade dizajnere. U ulozi zaštitnog lica pojavljuje se manekenka Marija Janković koja uspješno gradi karijeru na hrvatskom, ali i svjetskom modnom tržištu. Fotografski dio potpisuje mladi perspektivni fotograf Jure Perišić, dok je prekrasan make up djelo Petre Sever.

Anagogik
Anagogik

Kolekcija naziva „Anagogik“ bazirana je na dizajnerovoj ljubavi naspram crne (ne)boje koja je povremeno razbijena s tonovima tamno sive. Prozračni materijali obogaćeni su s geometrijskim aplikacijama od eko kože koji modelima daju prepoznatljiv izgled: "Kolekcija predstavlja fuziju  laganih materijala s elementima izduženih linija kombiniranih  s lepršavim dijelovima, a koji su u funkciji vizualnog produživanja figure. Anagogik u prijevodu znači 'spiritualno uzdizanje' svojevrsan motiv koji me vodio kroz kolekciju i kroz koji sam želio predstaviti crnu kao laganu boju." – izjavio je dizajner.

Anagogik
Anagogik

U sklopu kolekcije predstavljena je i limitirana serija nakita izrađenog od crnih komada plexiglasa koji su posloženi u neobične simetrične oblike. Ključni komad kolekcije je kruna od pleksiglasa koja je već postala najtraženiji ljetni asesoar Coded Edgea. U galeriji pogledajte izvrsnu kolekciju mlade nade hrvatskog dizajna.