LFW: Naši favoriti s prva tri dana revija u Londonu

| Fashion |

LFW tri dana 2014
Prva tri dana LFW

Prije 4 dana počeo je London Fashion Week, veliki tjedan mode koji glasi kao najotkačeniji i s jednim od najzanimljivijih street stylea. Prve dane mogli smo gledati imena poput Burberryja, Erdema, Jonathana Saundersa, Marchese i mnogih drugih. Kakvo je ozračje? Šareno i oversized!

1) CHRISTOPHER KANE - Motiv užeta je ono što je otvorilo i zatvorilo reviju Christophera Kanea. Na taj način dizajner se vratio u prošlost, na jednu od svojih prvih kolekcija, i zatim je spojio s nečim skroz novim. Kolekcija se razvijala u zagasitim tonovima i sjajnim materijalima gdje je strogoću krojeva razbijao til i izrezi po tijelu. Sami modeli na kraju kolekcije, u bijeloj i bordo boji, a zatim i oni u špagi, svakako su jedni od najboljih.

LFW tri dana 2014
Christopher Kane

2) BURBERRY PRORSUM - Burberry Prorsum je ove sezone zaista nešto drugačije; Korištenje draperija i velikih apliciranih perli u kombinaciji s traper jaknama i crop jaknicama je nešto sasvim novo, dok istovremeno ima štih nedavne prošlosti. Ove sezone nema njihovih poznatih basic balonera, već su ih predstavili u pregršt boja i s mašnom od tila oko struka. Njihova djevojka je sada vrlo underground, ima taj tipičan londonski stil i neustrašiva je. Ona nosi tenisice i jednostavne prozirne haljinice jer je prije svega vrlo slobodna. Kolekcija je prepuna detalja koji će zasigurno sljedeće sezone postati pravi must have komadi.

LFW tri dana 2014
Burberry Prorsum

3) ERDEM - Divlja i neukrotiva priroda ukrasila je Erdemove modele za proljeće/ljeto 2015. Puno crocheta, prozirnih floralnih materijala, ali i perja, dalo je njegovim kreacijama osjećaj džungle i potpunog kaosa iako su modeli često bili vrlo strogo konstruirani. Kolekcija je djelovala vrlo fluidno i zahvaljujući mnoštvu detalja svakako je jedna od njegovih najboljih dosad.

LFW tri dana 2014
Erdem

4) ROKSANDA ILINCIC - Roksanda je inspiraciju ponovno pronašla u umjetnosti, točnije u skulpturama koje je preslikala u pregršt boja i taman oversized krojeva za proljeće. Njeni modeli su imali naglašen color block, poigravala se dodavanjem volana, ali i materijala poput PVC-a i neoprena kojima je dobila čvrste strukture. Ove godine je još ženstvenija, gdje vrlo suptilno naglašava žensku siluetu remenjem u struku i suknjama A kroja. Moramo navlastiti da su i PVC torbice pun pogodak!

LFW tri dana 2014
Roksanda Ilincic

5) JONATHAN SAUNDERS - Tonovi plave i dekonstrukcija provlače se kroz kolekciju Jonathana Saundersa. Kombinacijom materijala i krojevima dobio je neopisivu lakoću modela, a detaljima poput lišća i čvorova podsjetio nas je na japanske dizajnere. Nešto je neodoljivo u njegovoj opreci vrlo ženstvenih i vrlo tomboy krojeva.

LFW tri dana 2014
Jonathan Saunders

6) MARY KATRANTZOU - Zanimljiva inspiracija i svojevrstan okret u dizajnu zatekla nas je kod vrsne dizajnerice printeva Katrantzou. Inspirirana Pangeom, Mary se poigravala motivima cvijeća i dubokih oceana što je ovaj put prikazala teksturiranim materijalima i aplikacijama umjesto samih digitalnih printeva. Počela je s interpretacijom tektonskih ploča, a zatim je ulazila dublje u floru i faunu starog kontinenta. Njene bogato ukrašene haljine kao da su bile ukrašene luksuznim morskim travama i bile su naprosto fantastične.

LFW tri dana 2014
Mary Katrantzou

7) MARIOS SCHWAB - Minimalizam i muški krojevi kroz kolekciju su postali iznimno ženstveni i razigrani u printu sivog granita. Schwab se poigravao i dekonstrukcijom i asimetrijom, a večernjem dijelu je naglasio arhitekturalnost kojom kolekcija odiše, ali joj dao jednu dozu fluidnosti.

LFW tri dana 2014
Marios Schwab

8) MARCHESA - Dizajnerice su uplovile u 10. godišnjicu svojeg brenda Marchesa, a proslavile su to još jednom vrlo sanjivom kolekcijom. U glavnom planu je bila boho verzija rock and roll princeze okupane cvijećem. Kolekcija je obilovala dramom i volumenom, nasuprot seksi uskih haljina koje su romantično otkrivale ramena ili dekolte. Kolekcija je na dijelove razlomljena printevima velikih ptica, koje nisu pretjerano vizualno uklopljene, no izbacivši njih iz glave, možemo reći da su stvorile još jednu nevjerojatnu fantaziju.

LFW tri dana 2014
Marchesa

9) KTZ - Nevjerojatan mix street weara i elegancije, modernog i starog te krutog i lepršavog predstavljeno je u novoj kolekciji KTZ-a. Ovaj brend jednostavno zrači vrlo cool, a zato je i obožavan među pripadnicima urbane kulture. Motiv starih broševa provlačio se kroz cijelu kolekciju, kao i napadna teksturirana koža koja od njegove žene radi urbanu ratnicu. Nadodamo li da je kolekcija neopisivo prošarana seksipilom, na jedan otkačen i vrlo hrabar način, kolekciju je teško ne obožavati.

LFW tri dana 2014
KTZ

10) EMILIA WICKSTEAD - Vrlo djevojačka kolekcija u pastelnim tonovima i krutim, ali vrlo ženstvenim siluetama prijedlog je Emilije Wickstead za proljeće/ljeto 2015. Na trenutke smo imali i "Pepeljuga" efekt zahvaljujući sivim i nude haljinama od interesantna šljokasta materijala. Emiliju je za kolekciju inspirirala djevojka koja se sređuje za izlazak, a dašak nečeg drugačijeg prikazala nam je putem krutih komada s prugicama u koje je dizajnerica zaljubljena.

LFW tri dana 2014
Emilia Wickstead