10 kratkih za: Lejlu Filipović o Nakitu sa stavom

| Fashion |

Lejla Filipović
Lejla Filipović

Prelijepa Lejla Filipović, nekadašnja Miss Hrvatske i supruga šarmantnog glumca Tarika Filipovića te prije svega mama dvojice preslatkih sinova, Dine i Armana nedavno se bacila i u poduzetničko-dizajnerske vode. Poput hollywoodske Bradgeline, Tarik i Lejla su u suradnji sa Zlatarnom Križek osmislili liniju vjenčanog prstenja, a sada je Lejla i samostalno lansirala svoju liniju nakita. Povodom te zanimljive suradnje, odličnih vizuala kampanje u kojima je Lejla i zaštitno lice te lansiranja kolekcije popričali smo s Lejlom o samom procesu nastanka svih komada nakita iz kolekcije, njenoj inspiraciji, ljetnom nakitu općenito, ali i njihovom obiteljskom ljetovanju.

1. Kako je došlo do vaše suradnje sa Zlatarnom Križek?

Zlatarna Križek ima dugu obiteljsku tradiciju i poznata je po svojoj revitalizaciji tradicionalnog hrvatskog nakita. Kad smo Tarik i ja dobili poziv i upit za suradnju bili smo ugodno iznenađeni i nismo dugo razmišljali pristati na suradnju ili ne. Naša suradnja sa ZK je drugačija jer nismo samo zaštitna lica već smo u punom smislu riječi ambasadori – osim predstavljanja brenda Križek, imali smo priliku i dizajnirati vlastite kolekcije: Tarik i ja smo osmislili kolekciju vjenčanog prstenja, a zatim i ja samostalno svoju kolekciju nakita – Nakit sa stavom.

2. Koliko je zapravo teško dizajnirati kolekciju nakita i što vas je inspiriralo pri njenoj izradi?
 
Dizajnirati nakit jako je izazovno, ali i vrlo zanimljivo. Iz prve ruke smo vidjeli kako funkcionira najnovija tehnologija proizvodnje, budući da uz 3D printer u svakom trenutku vidite kako će nakit finalno izgledati. Za stvaranje moje kolekcije inspirirao me je rodni grad Dubrovnik i more pa je tako nakit u obliku kapljice mora, a dodali smo i detalj filigrana po čemu je poznat i Dubrovački nakit. Kombinacija moje inspiracije i iskustva dizajnera Zlatarne Križek stvorila je nakit na koji sam jako ponosna.
 
3. Jeste li sudjelovali u svima fazama izrade i koji dio vam je bio najzanimljiviji?
 
Naravno, od početnih ideja i skica pa sve do gotovog komada nakita. Najzanimljiviji mi je dio bio rad s dizajnerima Zlatarne Križek te kada smo unosili promjene poput dimenzija i igrali se bojama, budući da je kolekcija u bijelom i crvenom zlatu. Jako zanimljivo je bilo vidjeti i „nakit“ u vosku -3d tehnologija upravo omogućuje da nakit prvo vidimo u vosku te se zatim izlijeva u zlatu. U svakom slučaju, mnogo sam toga naučila kroz ovo iskustvo i vjerujem da će biti prilike da sve to iskoristim i u budućnosti.
 
4.  Kako je prošlo snimanje kampanje i jeste li zadovoljni fotografijama, nama su odlične.
 
Kad sam čula imena suradnika koji su odabrani za snimanje, znala sam da će snimanje biti odlično jer je stvarno riječ o profesionalcima od fotografa Marka Grubišića, make up artista Saše Jokovića pa do stilista Boruta Mihalića s kojima sam već i radila do sada na nekim drugim projektima. Pripreme za snimanje su bile jako intenzivne jer smo paralelno sa snimanjem pripremali i osmišljavali i event za predstavljanje kolekcije "Nakit sa stavom" no fotografije su ispale odlično.
 
5.  Čuli smo da je vaš suprug na promociji mogao odabrati jedan od vizuala za vaš dom, jeste li ga negdje postavili na zid?
 
Za promociju smo odabrali 6 vizuala i jedan od vizuala je i Tarik dobio na poklon od Zlatarne Križek koji sad krasi naš zid u hodniku.

Lejjla Filipović na snimanju vizuala za Zlatarnu Križek
Lejjla Filipović na snimanju vizuala za Zlatarnu Križek

6.  Koji komad biste izdvojili kao najdraži iz kolekcije?
 
Izdvojila bih prsten od crvenog zlata sa zelenim cirkonima. Upravo je taj prsten je bio pokretač cijele priče. Krenuli smo od izrade prstena i dalje smo gradili ostatak kolekcije.
 
7.   Kakav nakit inače volite, decentni, masovni, zlato, srebro?
 
Nakit biram ovisno o odjeći i prigodi. Preferiram češće masovniji nakit, a nosim i zlato i srebro jer kao ambasadorica  Zlatarne Križek mogu izabrati nakit za svaku prigodu.
 
8. Koje komade nakita ćete nositi ovo ljeto?
 
Nakit sa stavom. Moj prvi izbor ovoga ljeta biti će nakit koji nosi moj potpis – prsten, narukvica, naušnice.
 
9. Kako provodite godišnji odmor, gdje se sada vi i Tarik trenutno odmarate?

Uobičajeno kao i svako ljeto do sada – bili smo malo u Dubrovniku, malo u Zenici, a sada smo trenutno u našoj kućici u Istri.

10. Što vas najviše veseli raditi ljeti i kako se najbolje opuštate?

Moram priznati da jako volim ljeto i sretna sam što si možemo priuštiti dugi godišnji odmor. Najbolje se opustimo i odmorimo upravo ovdje u Istri. Naravno, sve je podređeno klincima pa je to uglavnom kupanje, kartanje, jamb, nogomet i sve ono što njih najviše veseli...  Najviše volim ustati rano, dok djeca i suprug još spavaju, onda ukradem malo vremena za sebe. Malo plivanja pa knjiga i čaj... dok se ekipa ne probudi...

Lejjla Filipović na snimanju vizuala za Zlatarnu Križek
Lejjla Filipović na snimanju vizuala za Zlatarnu Križek