Lee x H&M - nova generacija održivog trapera

| Fashion |

Lee x H&M

H&M je nedavno objavio suradnju sa legendarnim američkim brendom Lee te su napravili projekt sljedeće generacije traperica koje su napravljene od održivih materijala. Ova suradnja donosi pomake na svim razinama, od dizajna i proizvodnje, preko prvih H&M traperica izrađenih od 100% recikliranog pamuka, do etikete od pluta i posebnog papira. Također, po prvi puta je H&M podijelio Life Cycle Assessment (LCA) podatke koji ističu utjecaj svakog odjevnog predmeta izrađenog od trapera na vodu, CO2 i energiju, od sirovina do proizvoda za krajnju uporabu.

Lee x H&M je ambiciozna suradnja za koju je održivost najvažnija. Oba brenda prihvatila su holistički pristup tako što nadgledaju svaku fazu proizvodnje. Materijal je najznačajniji, poput prvih 100% recikliranih traperica H&M-a izrađenih od 80% postindustrijskog i 20% otpada nakon potrošnje. Tu je i traper koji se izrađuje bez pamuka, od obnovljivih umjetnih vlakana i boja koje štede vodu i tehnika pranja trapera koja štedi vodu i potrošnju kemikalija i energije.

Lee x H&M
Lee x H&M

Za žensku kolekciju široke traperice imaju osjećaj povratka 90-ih, dok je Leeova klasična jakna Rider redizajnirana u oversized oblik čahure. Traper korzeti dodaju ženstvenost, dok majice s kapuljačom donose funkcionalnost.

Za mušku kolekciju jakne koje izgledaju poput radne odjeće su neophodne za Leeovu istinsku autentičnost dizajna. Traperice s pet džepova izrađene su od 100% recikliranog pamuka, dok su široke traperice izrađene od boja koje štede vodu i 100% celuloznih niti Tencel ™ Lyocell. Tu su i kombinezoni, traper kape, torbe kako bi upotpunili održiviju kolekciju.

Lee x H&M
Lee x H&M

Jon Loman, H&M-ov dizajner o Lee x H&M suradnji : „Bilo nam je zadovoljstvo raditi s Leejem i surađivati na promjenama na održivijim i kružnijim odjevnim predmetima od trapera. Pazili smo na svaki detalj i izazivali jedni druge u pozitivnom smislu. Bilo je nevjerojatno surađivati s legendarnim dizajnom, po kojem je poznat Lee, kome smo dali dozu naše estetike, za sve obožavatelje trapera H&M širom svijeta.

"Lee je ponosan što surađuje s H&M-om kako bi nastavili zajedno izrađivati bolji traper. Naša marka osnovana je prije više od 130 godina s idejom inovacija, a danas smo sretni što smo se pridružili H&M-u na putu unapređenja trapera u održiviju budućnost ”, rekao je Chris Waldeck iz Lee®-a.

Lee x H&M
Lee x H&M

Lee x H&M sadrži kolekciju za žene, muškarce i djecu, a dostupni su na H&M webshopu, kao i u odabranim H&M trgovinama.