Kultni zagrebački modni brend Maks slavi 45. godišnjicu

| Fashion |

Hysteria ex MAKS studio

Ovoga mjeseca obilježava se punih 45 godina kultnog zagrebačkog modnog brenda Maks povodom čega je dizajnerica Saša Maksimiljanović predstavila slavljeničku kolekciju namijenjenu dugogodišnjim klijenticama i mnogobrojnim ljubiteljima njezinog dizajna. U avangardnoj kolekciji prevladava crna boja, inače zaštitni znak brenda Maks, koja priča pomalo mračnu i nestvarnu zimsku modnu priču. Stari Zagrepčani dobro pamte Maks kao jedan od prvih dizajnerskih dućana koji je od samog početka oduševljavao izvrsnim dizajnom i vrhunskom kvalitetom. Obiteljsku tradiciju prije 12 godina preuzela je Saša Maksimiljanović koja je tom spoju dizajna i kvalitete pridodala i jednu mističnu te avangardnu notu.

Hysteria ex MAKS studio

Nova kolekcija predstavlja svojevrsni hommage dugogodišnjem radu i obiteljskoj tradiciji koja godinama postavlja zagrebačke modne trendove. Tako su u novu kolekciju implementirani i određeni stari, najprodavaniji modeli, posebno redizajnirani i prilagođeni današnjem stilu brenda Maks. Ova kolekcija donosi i jednu veliku novost u ponudi ovog renomiranog modnog brenda – ručno rađene Maks cipele.

Hysteria ex MAKS studio

„Ova zimska kolekcija ima jednu posebnu energiju, a same image fotografije su pomalo nestvarne i mistične, te stavljaju naglasak isključivo na odjeću, a ne samu osobu. Fotografije prikazuju samo dio bogate kolekcije koja sadrži multidimenzionalne kapute, majice, hlače, veste, košulje, tunike te statement nakit, koji je već dugo godina dio naše ponude. Iznimno me vesele ručno rađene cipele koje su velika novost u našoj ponudi, a po našem dizajnu izrađuje ih jedan od najstarijih salona cipela Strugar“, izjavila je Saša Maksimiljanović.

Hysteria ex MAKS studio

Fotografije prikazuju igru slojevitosti te donose vrhunski odnos spojivog s nespojivim, prozirnog s neprozirnim, mekanog s krutim, asimetričnog nesklada i modnog sklada. Sve to očituje se u predstavljanju brojnih komada nove kolekcije, u kojoj se posebno ističu multidimenzionirani kaputi od kepera podstavljenog flisom, koji se mogu nositi na dvije strane, vuneni kaputi te ručno pletene veste od mješavine pamuka i viskoze. Od ostalih materijala prevladavaju pamuk, vuna i mako. Crna i siva osnovne su boje kolekcije, a modeli su upotpunjeni nakitom bi.bi i GoG.

Hysteria ex MAKS studio

Fotografije potpisuje Zvonimir Ferina, a za make-up mlade Valentine Milinković, zaštitnog lica ove slavljeničke kolekcije, bila je zadužena Kasandra Draganić. Nova kolekcija brenda Maks u prodaji je u koncept dućanu Hysteria u Teslinoj 9 u Zagrebu, u dućanu Arterija u Splitu, te u Electryclady Land Designu u Beogradu.

Hysteria ex MAKS studio