Kožne jakne "uzgojene" u labaratoriju? Nevjerojatno

| Fashion |

Nevjerojatna novost obišla je svijet. Danas gotovo da ne postoji stvar koju ne možemo proizvesti. Možda ako čak i nemamo nešto istog trenutka uz dovoljno novaca možemo doći do neke stvari pa čak i čekati da se proizvede. 

Ako volite životinje, ali i kožu te ne volite sky kože ili neke druge loše imitacije možete odahnuti i pripremiti se na činjenicu da se počinje "uzgajati" koža i to bez stradavanja životinja. Sve to u posebnim uvjetima u specijaliziranim laboratorijima. 

"U procesu stvaranja kože u laboratoriju znanstvenici prvo krenu od stanica krave. Stanice se uzgajaju i obliku u listove spojenih ćelija pomoću 3D bioprintera. Potom se tkivo hrani u bioreaktoru koji opskrbljuje hranu koju stanice trebaju dobiti da postanu koža i mišić. Kada je spremna, znanstvenici jednostavno otkinu dio i počnu ga obrađivati kao i pravu kožu" izjavila je Ashley P. Taylor za Discover Magazine. 

Pomoću ove tehnologije biti će moguće izrađivati sve što je moguće i s pravom kožom koju mnogi toliko vole. Problem je taj što i dalje mnogi ljudi ne vjeruju umjetnoj koži i umjetnom mesu. Sama ideja bioinženjeringa je još uvijek strana i zbilja će biti potrebno mnogo godina još da se narod privikne na nju, ali ono što je sigurno je to da je biokoža manje kontroverzna od pravog klanja životinja za potrebe industrije.